Duin- en BollenstreekLeidse RegioRijnstreek

Corona

Zoek je steun of ken je iemand die mentale hulp nodig heeft? Of heb je een andere vraag over psychische klachten? Neem contact met ons op, we blijven bereikbaar!

Bel of mail een medewerker
Lees de Corona-huisregels

Lumen is weer open!

Onze locaties zijn weer toegankelijk. Wel zijn al onze afspraken en activiteiten met 1,5 meter afstand en houden we ons aan de richtlijnen van het RIVM. De veiligheid en gezondheid van onze medewerkers en bezoekers heeft de hoogste prioriteit. Daarom zijn er speciale corona-huisregels opgesteld. Onze groepen als Ont-moeten op Maandag en Herstellenderwijs komen weer samen op de bekende tijden en locaties. Bekijk alle activiteiten in onze agenda. Het Inloophuis in Leiden is op dinsdag, woensdag en vrijdag van 19.30-21.30 uur (beperkt) open onder strikte voorwaarden. Het Inloophuis in Oegstgeest is eveneens weer geopend op de gebruikelijke openingstijden. Uiteraard blijven de medewerkers van Lumen via telefoon en e-mail ook goed bereikbaar voor psychisch kwetsbare mensen.

Wat betekenen de huidige corona-maatregelen voor onze activiteiten?

Inloophuis

Vanaf dinsdag 2 juni gaat het Inloophuis  in Leiden van 19.30-21.30 uur weer beperkt open onder strikte voorwaarden. Het Inloophuis in Oegstgeest volgt woensdag 3 juni. Kan je niet komen? Het is ook mogelijk om telefonisch een praatje te maken met de vrijwilligers. Heb je daar behoefte aan of heb je vragen over de Inloop neem dan even contact op met Ariette van Hespen via telefoon (06-14326485) of e-mail (ariettevanhespen@lumen-hollandrijnland.nl)

Lees hier het artikel in het Leidsch Dagblad (zaterdag 11 april 2020). Gesloten inloophuizen: ‘op volle toeren door’

STIP 

Ons Steun- en Informatiepunt (STIP) aan de Hooigracht is maandag tot en met donderdag telefonisch bereikbaar tussen 10 en 14 uur op ons algemene nummer (071 – 5147420). Je kunt ook een e-mail sturen naar info@lumen-hollandrijnland.nl.
Meer informatie over het STIP vind je hier.

Cursussen/workshops/gespreksgroepen/voorlichtingen

In juni starten we gefaseerd de cursussen en lotgenotengroepen op de gebruikelijke dagen en tijden. Bekijk onze agenda welke activiteiten je kunt bijwonen.
Ook kan je enkele cursussen, workshops en gespreksgroepen online volgen. Kijk hier voor meer informatie.

Respijthuis

De officiële opening van het Respijthuis in Alphen aan den Rijn op vrijdag 27 maart is vanwege de coronavirus uitgesteld. Inmiddels is in het pand gestart met klussen en voorbereidende werkzaamheden. Het is niet mogelijk om deze locatie te bezoeken.

Cliëntondersteuning / Crisiskaart

De cliëntondersteuners in de regio’s Leiden, Rijnstreek en de Duin- en Bollenstreek zullen hun afspraken (zo veel mogelijk) via telefonisch contact of beeldbellen voortzetten. Wie gebruik maakt van deze ondersteuning zal hier persoonlijk over benaderd worden. Lees hier meer.

Naast de individuele ondersteuning kun je ook een Crisiskaart opstellen samen met een consulent. Ook nu, of juist, in deze tijd kan dat een extra steun en houvast zijn. Klik hier voor meer informatie.

Contact

Onze medewerkers werken zo veel mogelijk thuis en zijn alleen op afspraak aanwezig. Ze zijn wel telefonisch en via de e-mail bereikbaar.
Voor contactgegevens klik hier

 

 

 

Zoek steun
Ontdek interessante websites & video's

Neem contact met ons op