Het Respijthuis Rijnstreek is een kleinschalige en tijdelijke logeerplek voor mensen met psychische problemen uit de gemeenten Alphen a/d Rijn, Nieuwkoop en Kaag & Braassem. In een groot woonhuis in het centrum van Alphen aan den Rijn is er plek voor drie gasten om te logeren én bieden we daarnaast nog één plek om overdag in het Respijthuis te zijn.

Het Respijthuis biedt kortdurende opvang – maximaal twee weken – aan mensen die psychische problemen ervaren en in een omgeving met lotgenoten even op adem willen komen. Zoals na het verlies van een dierbare, ernstige spanningen thuis, herstellen van een depressie of de afwezigheid van een mantelzorger. Mensen die in behandeling zijn bij de GGZ, huisarts, vrijgevestigde psycholoog, psychiater of een andere zorgorganisatie kunnen gebruikmaken van het Respijthuis.

Gasten in het Respijthuis werken in een veilige omgeving aan meer grip op hun leven. Hierdoor kan een terugval of zelfs een crisis voorkomen worden. Inzet van ervaringsdeskundigheid speelt daarbij een belangrijke rol. Het team in het Respijthuis bestaat uit opgeleide ervaringsdeskundigen. Ze begeleiden de gasten overdag van 9.00-21.00 uur en zijn ’s nachts telefonisch bereikbaar.

Meer weten?
Wil je graag een korte periode in het Respijthuis verblijven? Of ken je iemand voor wie het Respijthuis tijdelijk een fijne plek kan zijn? Of heb je andere vragen? We vertellen er graag meer over!

Neem contact op:
Team Respijthuis
M: respijthuisrijnstreek@lumen-hollandrijnland.nl
T: 071 – 5147420 (keuze 3)

Meer info