Leidse Regio

Inloophuis Leiden

Het Inloophuis Leiden is een huiskamer, een gezellige ontmoetingsplek waar iedereen zichzelf kan zijn. Je bent van harte welkom!

Voor wie?

Het Inloophuis is bedoeld voor mensen die psychische problemen (gehad) hebben. Het kan lastig zijn om na een moeilijke tijd of opname de draad weer op te pakken. In het Inloophuis vind je een kop koffie en een luisterend oor. Een vertrouwde, veilig plek die een steuntje in de rug kan geven.

Wat bieden wij?

In het Inloophuis hoef je helemaal niets. Je kunt er terecht voor gezelligheid op je eigen manier. Koffie en een praatje, thee en een spelletje of gewoon met je eigen gedachten bezig zijn. Vrijwilligers zorgen voor koffie en zijn altijd bereid om naar je te luisteren. Zij zijn geen behandelaars maar gewoon mensen die zich betrokken voelen. Het Inloophuis staat los van de GGZ. Naast de gewone avonden zijn er ook regelmatig extra activiteiten. Denk hierbij aan een jaarlijks uitje, een BBQ, Kerstmaaltijd, filmavond, vrouwenavonden, wandeling. Graag worden de gasten betrokken bij de organisatie van deze activiteiten.

Bekijk hier de video van het inloophuis

Medewerkers

De dagelijkse gang van zaken in het Inloophuis wordt geregeld door de coördinator in samenwerking met de vrijwilligers en inlopers. Op de avonden dat we open zijn, zijn er altijd 2 of 3 vrijwilligers aanwezig.
Zij bemannen de bar en zorgen voor gezelligheid en een veilige sfeer. Kom een keer langs, je bent van harte welkom!

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag van 19.30 uur tot 22.30 uur
Zondag van 15.00 uur tot 18.00 uur

Contact

Ariette van Hespen, coördinator van het Inloophuis Leiden
ariettevanhespen@lumen-hollandrijnland.nl

Agenda Inloophuis Leiden

05 dec

Wandelen in Cronesteijn

Leidse Regio

De laatste wandeling van het jaar in Cronesteijn. Wandel gezellig mee. We verzamelen bij de spoorwegovergang over het Kanaal om 14.00 uur. Na afloop drinken we een consumptie bij de Tuin van de Smid.

05 dec

Sinterklaasavond in het Inloophuis in Leiden

Leidse Regio

5 december hebben we een ouderwetse Sinterklaasavond met warme chocomel, pepernoten en lekkere hapjes. Doe mee aan de Sinterklaasbingo want dit jaar hebben we extra mooie prijzen dankzij de Vrienden van het Inloophuis. Kom langs en geniet van een gezellige avond.

09 dec

Vrouwenavond Kerststukjes maken Inloophuis Leiden

Leidse Regio

De laatste vrouwenavond van het jaar gaan we met elkaar een mooi kerststukje maken. Uiteraard met een kop koffie erbij en wat lekkers. Er zijn geen kosten aan verbonden, wel is het makkelijk als je zelf een bakje meeneemt.

26 dec

Kerstlunch in het Inloophuis in Leiden

Leidse Regio

Tweede Kerstdag kun je aanschuiven bij een sfeervolle kerstlunch in het Inloophuis op de Hooigracht. Er is live muziek en heerlijk eten. Schrijf je in achter de bar van het Inloophuis. De kosten zijn 2,50 euro.

Volledige agenda