Duin- en Bollenstreek

Zelfregiecentrum Lisse

Het Zelfregiecentrum Lisse is een initiatief van Stichting Lumen Holland Rijnland en het Vriendenhuis van Roads in Lisse.  Het Zelfregiecentrum Lisse is een laagdrempelige plek waar men onafhankelijke ondersteuning kan krijgen van ervaringsdeskundigen, lotgenoten ontmoeten en kan werken aan het eigen herstel.

Voor wie

Het Zelfregiecentrum Lisse biedt ervaringsdeskundige ondersteuning aan iedereen met een kwetsbaarheid of ondersteuningsbehoefte. Ook familieleden, mantelzorgers, en andere betrokkenen kunnen terecht voor informatie en advies of lotgenotencontact tijdens de inloop/ontmoetingstijden.  In het Zelfregiecentrum Lisse staat niet het aanbod centraal maar de mate waarin iemand zich geholpen voelt en is er veel ruimte voor experimenten/ontwikkeling en initiatieven..

Heb je veel tegenslagen gehad, loop je steeds tegen dezelfde negatieve situaties aan, pieker je veel, heb je het gevoel dat je vastzit, je er alleen voor te staat en voel je je niet gehoord of gezien?  Heb je te maken gehad met uitdagingen op het gebied van mentale gezondheid, verslaving of levensveranderingen?

Bij het Zelfregiecentrum Lisse vinden we belangrijk WAT JIJ WIL en denken we met je mee en draait alles om ondersteuning, herstel en groei.

Waar moet je dan aan denken bij het Zelfregiecentrum?

  • samen met anderen werken aan je herstel
  • meer herstelgerichte activiteiten gaan ondernemen
  • een fijne plek waar je terecht kunt voor een luisterend oor
  • een plek waar jezelf mag zijn
  • nieuwe mensen ontmoeten
  • meer grip op je leven krijgen
  • ontdekken wat je kunt, wat je wilt en wat bij jou past
  • je eigen ideeën en plannen omzetten in actie en activiteiten

Wat

Kom langs! Ook als je nog niet precies weet wat je eigenlijk wilt gaan doen. Je bent van harte welkom voor een individueel gesprek, deelname aan een activiteit of om samen jouw plan te realiseren.

Neem contact op met Ciska Baas, bel 06-48018879 of mail Zelfregiecentrumlisse@lumen-hollandrijnland.nl

Inmiddels hebben wij bijvoorbeeld een Steun en Informatiepunt (STIP), een Krachtcirkel, een creatieve herstelgroep en een wandelclub.

Regelmatig worden er voor en door bezoekers/vrijwilligers activiteiten in het Zelfregiecentrum Lisse georganiseerd. Ook worden er herstelworkshops georganiseerd.  Je bent uiteraard van harte welkom, loop eens binnen op maandag tussen 10 en 12 uur. 

Voorlopig programma:
Krachtcirkel
Steun en informatiepunt STIP
– wandelgroep
– creatieve herstelgroep
– cursus Zicht op Herstel
– Zelfregie Jongeren (Vanaf 18 jaar, elke maandag vanaf 15.00 tot 17.00 uur)

Waar


Locatie
Vriendenhuis Lisse
Heereweg 258
2161 BS Lisse

 

 

Meer informatie

Het Zelfregiecentrum Lisse  is mogelijk gemaakt door het Oranjefonds, als onderdeel van hun programma Herstel Dichtbij, het Fonds1818  en de gemeente Lisse.

Het Vriendenhuis is een onderdeel van Roads – Arkin