Duin- en BollenstreekLeidse Regio

Krachtcirkel

De Krachtcirkel is een initiatief waarin mensen die bij in dezelfde buurt wonen met elkaar in contact worden gebracht. Er zijn Krachtcirkels in Leiden en Hillegom.

Houd je aan de corona-huisregels

Mensen om je heen om op terug te vallen

In iedere gemeente komt het voor: mensen die om wat voor reden dan ook minder sociale contacten hebben en hierdoor kwetsbaarder zijn. Om die reden is in de gemeente Leiden in het Morskwartier de Buurtcirkel in het leven geroepen. De Buurtcirkel is een initiatief waarin mensen die bij elkaar in de buurt wonen met elkaar in contact worden gebracht.

Krachtcirkel werkt!

Wekelijks komen de deelnemers van de Krachtcirkels bij elkaar. Op diverse manieren kunnen ze iets voor elkaar betekenen zoals het beoefenen van dezelfde hobby’s, wandelen, ziekenhuisbezoek of gezellig met elkaar koken/eten.  Je kan je eigen talenten en vaardigheden inzetten voor een ander en andersom.

Voor wie en wat is de Krachtcirkel?

In de Leidse regio is de Krachtcirkel gestart in het Morskwartier in Leiden. In de Duin- en Bollenstreek vind je de Buurtcirkel in Katwijk en Hillegom.  Vaak bestaat een groep uit 8 tot 12 deelnemers en geef je met elkaar invulling aan de Krachtcirkel. Je wordt bijgestaan door een vrijwilliger (vaak uit dezelfde buurt). Daarnaast is er ook een Krachtcirkelcoach aan verbonden die zowel de groep als de vrijwilliger ondersteunt vanaf de zijlijn.

Met Krachtcirkel kun je:

  • Veel nieuwe buurtgenoten ontmoeten en samen leuke dingen doen.
  • Bij elkaar terecht voor vragen of problemen.
  • Elkaar helpen zodat je minder professionele ondersteuning nodig hebt of dit helpt te voorkomen.
  • Je eigen talenten en vaardigheden voor elkaar inzetten.

Aanmelden of meer informatie?

Neem contact op met Krachtcirkelcoach Jeannette Plaizier 06-14880908 / jeannetteplaizier@lumen-hollandrijnland.nl of via onderstaand formulier.

 

Neem contact met mij op over de Krachtcirkel