Duin- en BollenstreekKatwijkLeidse Regio

Krachtcirkel

De Krachtcirkel is een initiatief waarin mensen die in hetzelfde dorp of stad wonen met elkaar in contact worden gebracht. Er zijn Krachtcirkels in Leiden, Katwijk, Zoeterwoude, Hillegom, Oegstgeest, Lisse en Noordwijk.

Voor wie en wat is de Krachtcirkel?

In iedere gemeente komt het voor: mensen die om wat voor reden dan ook minder sociale contacten hebben en hierdoor kwetsbaarder en ongelukkig zijn. Om die reden is in de gemeente Leiden, Zoeterwoude, Katwijk, Hillegom, Oegstgeest, Noordwijk en Lisse de Krachtcirkel in het leven geroepen. De Krachtcirkel is een initiatief waarin mensen die in dezelfde buurt, stad of dorp wonen met elkaar in contact worden gebracht.

Krachtcirkel werkt!

De Krachtcirkel werkt! Wekelijks komen de deelnemers bij elkaar. De locatie wordt in overleg gekozen. Op diverse manieren kunnen deelnemers iets voor elkaar betekenen zoals het beoefenen van een gezamenlijke hobby, een rondje wandelen,  meegaan naar het ziekenhuis, gezellig met elkaar koken/eten of gewoon lekker in het zonnetje zitten. Je kan je eigen talenten en vaardigheden inzetten voor een ander én andersom. Met als resultaat meer zelfvertrouwen, minder eenzaamheid, makkelijker contact leggen met anderen en daardoor meer energie en kwaliteit van leven.

De Krachtcirkel doet mij echt goed. Ik heb meer energie en zelfvertrouwen, ik werk nu toch maar mooi een dag in de week! -Carola

In Leiden en in Hillegom is de Krachtcirkel vanaf eind 2018 met succes actief, in de zomer van 2021 is er ook een groep in Katwijk en Zoeterwoude gestart. In 2022 is er een groep in Oegstgeest gestart. Vaak bestaat een groep uit 8 tot 12 deelnemers.  Met elkaar geef je invulling aan de Krachtcirkel. Je wordt bijgestaan door een vrijwilliger. Daarnaast is er ook een Krachtcirkelcoach aan het project verbonden. Waar nodig ondersteunt deze de deelnemers en de vrijwilligers. Voel je welkom bij de Krachtcirkel, zowel jong als oud!

Met Krachtcirkel kun je:

  • Nieuwe contacten leggen en samen leuke dingen doen.
  • Bij elkaar terecht voor vragen of problemen, én om fijne dingen te delen.
  • Elkaar helpen zodat je minder professionele ondersteuning nodig hebt of dit helpt te voorkomen.
  • Je eigen talenten en vaardigheden voor elkaar inzetten.

Aanmelden of meer informatie?

Voor Krachtcirkel Leiden/Zoeterwoude en Oegstgeest: Neem contact op met Malou van Oers 06-29013290 / malouvanoers@lumen-hollandrijnland of via onderstaand formulier.

Voor Krachtcirkel Hillegom: Neem contact op met info@lumen-hollandrijnland.nl

Voor Krachtcirkel Katwijk: Neem contact op met  Jeannette Plaizier 06-14880908 / jeannetteplaizier@lumen-hollandrijnland.nl of via onderstaand formulier.

Voor Krachtcirkel Noordwijk: Neem contact op met  Esther van den Burg 06-39532273 / esthervandenburg@lumen-hollandrijnland.nl of via onderstaand formulier.

Voor Krachtcirkel Lisse: Neem contact op met Ciska Baas 06-48018879 of via onderstaand formulier.

Voor locaties en tijden zie de agenda onderaan de pagina.

Download de flyer van de Krachtcirkel.

Neem contact met mij op over de Krachtcirkel

  • Met het insturen van je gegevens via dit formulier verleen je Lumen toestemming deze gegevens op te slaan in ons registratiesysteem en te gebruiken voor het doeleinde waarvoor je dit formulier instuurt. Zie ook onze privacy statement.
vr. 14 jun

Krachtcirkel Lisse

Duin- en Bollenstreek

De Krachtcirkel, mensen om je heen om op terug te vallen! Leg nieuwe contacten, doe samen leuke dingen en zet je talenten en vaardigheden voor elkaar in. Elke vrijdag van 14 tot 16 uur.

ma. 17 jun

Krachtcirkel Hillegom

Duin- en Bollenstreek

De Krachtcirkel, mensen om je heen om op terug te vallen! Leg nieuwe contacten, doe samen leuke dingen en zet je talenten en vaardigheden voor elkaar in. Elke maandag van 14 tot 16 uur in Plein 28

di. 18 jun

Krachtcirkel Oegstgeest

Nieuwe contacten leggen en samen leuke dingen doen. Bij elkaar terecht voor vragen of problemen, én om fijne dingen te delen. Elkaar helpen zodat je minder professionele ondersteuning nodig hebt of dit helpt te voorkomen. Elke dinsdag van 15:15 tot 16:30.

Gouwe Oegstgeest 15:15 - 16:30
wo. 19 jun

Krachtcirkel Noordwijk

Duin- en Bollenstreek

De Krachtcirkel, mensen om je heen om op terug te vallen! Leg nieuwe contacten, doe samen leuke dingen en zet je talenten en vaardigheden voor elkaar in. Elke woensdag van 11 tot 13 uur.

wo. 19 jun

Krachtcirkel Leiden/Zoeterwoude

Leidse Regio

De Krachtcirkel, mensen om je heen om op terug te vallen! Leg nieuwe contacten, doe samen leuke dingen en zet je talenten en vaardigheden voor elkaar in. Elke woensdag van 14 - 16 uur

do. 20 jun

Krachtcirkel Katwijk

Katwijk

Nieuwe contacten leggen en samen leuke dingen doen. Bij elkaar terecht voor vragen of problemen, én om fijne dingen te delen. Elkaar helpen zodat je minder professionele ondersteuning nodig hebt of dit helpt te voorkomen. Elke donderdagmiddag van 14:30 tot 16:30.

Volledige agenda