Hoe is het om te leven met een depressie? Daarover gaat de fototentoonstelling ‘Open over depressiviteit’ die van 13 september t/m 3 oktober 2021 te zien is achter het Centraal Station Leiden. Twee keer per week zijn er ervaringsdeskundigen aanwezig bij de tentoonstelling waarmee je in gesprek kunt gaan. De buitententoonstelling is dag en nacht te bezoeken.

Stichting Open Mind reist met de fototentoonstelling door het hele land en komt nu naar Leiden. Op initiatief van de gemeente Leiden in samenwerking met GGZ Rivierduinen, Stichting Lumen Holland Rijnland en LUMC. De tentoonstelling bestaat uit een serie van 30 mooie zwart-witfoto’s en persoonlijke verhalen van jonge mensen die ervaring hebben met depressiviteit.

In gesprek met ervaringsdeskundigen
Rond de tentoonstelling organiseren Lumen en Rivierduinen een aantal activiteiten. Twee keer per week zijn ervaringsdeskundigen aanwezig bij de tentoonsteling. Bezoekers kunnen met hen in gesprek gaan op: maandag 13, 20 en 27 september van 15.00 tot 17.00 uur. En op donderdag 16, 23 en 30 september van 12.00 tot 14.00 uur. Locatie: achter het Centraal Station Leiden, tegenover de ingang van het LUMC (Bontiuspad).

Voorlichting 20 september
Op maandag 20 september is er een voorlichtingsavond over depressie in de Vredeskerk in Leiden. Een ervaringsdeskundige van Lumen en een behandelaar van Rivierduinen vertellen je dan wat een depressie precies is en welke behandelmethoden er zijn. Aanmelden van op deze pagina.

Meer activiteiten
Bekijk de overzichtspagina voor alle activiteiten die in het kader van de tentoonstelling worden georganiseerd. De tentoonstelling staat buiten en is dag en nacht te bezoeken. Locatie: Bontiuspad in Leiden (achter station Leiden Centraal, tegenover de ingang van het LUMC).