Neurodiversity Pride Weekend in Sleutelstad Leiden!

Vier neurodivergentie met een programma van drie dagen gevuld met gratis activiteiten in onze Sleutelstad! In het weekend van 14, 15 en 16 juni vieren we de positieve kracht van neurodiversiteit en omarmen we de andersheden van neurodivergente mensen.

Tijdens deze 7e editie van dit evenement staan we stil bij de ongelooflijke talenten die wij als NDers hebben. We organiseren talloze activiteiten, bundelen onze krachten en omarmen onze unieke eigenschappen. Speciaal ontworpen door en voor neurodivergenten en onze bondgenoten. Mis dit unieke 3-daagse programma in Sleutelstad Leiden niet!

Voor meer informatie: Neurodiversity Pride Day Leiden 2024. 

PROGRAMMA bij Lumen

Zaterdag 15 juni 2024


Steunpunt Stemmen Horen

Ontdek hoe emoties en stemmen tot leven komen in melodieuze klanken. Of je nu nieuwsgierig bent naar bijzondere zintuigelijke ervaringen of gewoon meer wilt leren over het boeiende proces van muziek maken, iedereen is welkom! Aanmelden is niet nodig.

Tijdstip: vanaf 10:00 tot 11:30
Waar: Lumen, Hooigracht 12-14


Ouder(s)/ Opvoeder(s) van neurodivergente kinderen

Ouders en verzorgers komen samen om in gesprek te gaan en een manifest te vormen. Dit manifest kan variëren van verhalen en foto’s tot de unieke krachten van kinderen, verschillende perspectieven op ouderschap, en suggesties voor verbeteringen in Leiden.

Tijdstip: vanaf 13:00 tot 14:30
Waar: Lumen, Hooigracht 12-14


Voor en voor mensen met dyslexie, dyscalculie

Een interactieve workshop (verzorgd door Bianca Ranzijn) gevolgd door ontmoetingen en activiteiten, waarbij de krachten van dyslexie en dyscalculie centraal staan en gevierd worden. Voor iedereen waarvan het brein anders werkt en aan de slag wilt met het doorbreken van stigma’s.

Tijdstip: vanaf 14:45 tot 16:15
Waar: Lumen, Hooigracht 12-14


Door en voor ADD’ERS, ADHD’ERS en hun bondgenoten

In samenwerking met Impuls&Woortblind duiken we in een wereld vol levendige activiteiten tijdens ons ontmoetingsmoment voor mensen met ad(h)d! Na onze activiteiten gaan we samen eten en verder met elkaar in gesprek. Kom langs en doe mee!

Tijdstip: vanaf 16:30 tot 18:30
Waar: Lumen, Hooigracht 12-14


Door en voor autistische mensen en hun bondgenoten

Laat je verrassen door het optreden van theatergezelschap Prikkelvis, dat onze avond opent met humor en feestelijkheid. Na de show zijn er diverse activiteiten. Vergeet vooral je favoriete bordspel niet mee te nemen, want wie weet gaan we het samen spelen!

Tijdstip: vanaf 19:30 tot 21:00
Waar: Lumen, Hooigracht 12-14


Zondag 16 juni 2024

Presentatie Hidden Disability Sunflower

Stichting Hidden Disability Sunflower zet zich in voor het vergroten van bewustzijn en begrip voor verborgen handicaps en onzichtbare beperkingen. Tijdens deze presentatie leer je wat zij doen, wat de keychord kan betekenen voor de drager en ook voor winkeliers, musea’s en allerlei organisaties.

Tijdstip: vanaf 10:00 tot 12:00
Waar: Lumen, Hooigracht 12-14


FEESTELIJKE AFSLUITING

Ontdek onze werken en onze verhalen tijdens onze open rondleidingen. Sluit je aan bij inspirerende gesprekken en laat je meenemen door afsluitende speeches. Kom en maak deel uit van de viering ter afsluiting van dit onvergetelijke evenement!

Tijdstip: vanaf 12:00 tot 13:30
Waar:  Lumen, Hooigracht 12-14

Bekijk alle informatie en het hele programma van het neurodiversiteitsweekend_2024 (Pdf)

Over stichting Neurodiversiteit

De stichting Neurodiversiteit streeft naar een neurodivergent vriendelijke wereld waarin iedereen, ongeacht hun neurotype, gelijkwaardig kan en mag meedoen in de maatschappij. Eén van de vele activiteiten die zij organiseren is Neurodiversity Pride Day. Dit jaar vieren zij de 7de editie van dit wereldwijde evenement.

Om deze toekomst te realiseren, maken ze vele projecten, communities, onderzoeken en producten die sociale verbinding en samenwerking tussen neurodivergente en neurotypische individuen bevorderen.

Hun missie is om het pad naar een nd-vriendelijke toekomst te versnellen waarin neurodiversiteit wordt omarmd en gevierd!

Voor meer informatie ga naar:  neurodiversiteit.nl