Duin- en BollenstreekLeidse RegioRijnstreek

Mindfulness

Na een geslaagde eerste mindfulness cursus gaat er binnenkort een nieuwe reeks van start. In deze cursus leert trainer Simon je de basisprincipes van Mindfulness en hoe je deze kunt toepassen in je dagelijkse leven.

Cursus Mindfulness

Mindfulness betekent je volledig bewust zijn van de huidige ervaring, in het hier en nu en zonder oordelen. Het helpt je het heden intenser te beleven en je aandacht te richten op dingen die op dat moment gebeuren. In plaats van in gedachten te zijn en bijvoorbeeld te piekeren, heb je meer aandacht voor waar je echt mee bezig bent in het moment.

Onderzoek laat zien dat Mindfulness onder meer helpt bij stress, angst, spanningen, slaapproblemen en depressieve klachten. Maar ook als je geen specifieke klachten hebt kan het een positieve invloed op je leven hebben.

In deze cursus leert trainer Simon je de basisprincipes van Mindfulness en hoe je deze kunt toepassen in je dagelijkse leven.

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten en zal wekelijks op de vrijdagmiddag worden verzorgd. Er is plek voor 7 deelnemers en er zijn geen kosten aan verbonden. LET OP: voorwaarde voor deelname aan deze cursus is dat je Zicht op Herstel hebt afgerond.


Even voorstellen:

Hallo, mijn naam is Simon Bertels. Ik ben bijna 3 jaar vrijwilliger bij Lumen als begeleider van cursussen zoals Zicht op Herstel, andere themacursussen en Mindfulness. Ik ben heel veel bezig met meditatie en persoonlijke ontwikkeling. Mindfulness past daar perfect bij en heeft mij enorm geholpen in mijn herstel.


Benieuwd wat Mindfulness voor jou zou kunnen betekenen in je herstel? Meld je dan snel aan via simonbertels@lumen-hollandrijnland.nl

Vermeld in de mail je naam, woonplaats en telefoonnummer. Simon neemt contact met je op voor een persoonlijk kennismakingsgesprek.

Nog even in het kort:

Wat: Mindfulness training

Voor wie: iedereen die de cursus Zicht op Herstel heeft afgerond en interesse heeft in Mindfulness. Aanmelden verplicht.

Wanneer: vrijdagmiddag 20 en 27 oktober, 3, 10, 17 en 24 november, 1 en 8 december

Hoe laat: 13.30 tot 16.00 uur

Waar: Lumen, Hooigracht 12-14 Leiden, Voorlichtingsruimte op de 1e etage

Folder