Leidse Regio

Supportgroep Ervaringsrijke Ouders

Heb je zelf te maken met psychische problemen en/of een verslaving en ben je verantwoordelijk voor de opvoeding van kinderen? Dan is onze supportgroep voor en door ouders wellicht iets voor jou!

Naar aanleiding van de succesvolle pilot begin dit jaar, starten we vanaf 17 mei 2024 met de nieuwe supportgroep “Ervaringsrijke ouders”.

In deze supportgroep leer je van elkaars ervaringen op dit gebied. Je wisselt kennis uit en ervaart steun en (h)erkenning bij elkaar. Ervaringsdeskundige ouders begeleiden de groep en de inhoud van de bijeenkomsten bepalen we gezamenlijk.


Welke thema’s komen aan bod?

Wat zeg je wel en wat zeg je niet

Hoe praat je met je kinderen over jouw problematiek, zonder ze ermee te belasten? Welke vorm van communiceren past bij welke leeftijd?

Zelfzorg en schuldgevoel

Hoe zorg je goed voor jezelf, zodat jij goed voor jouw kinderen kunt blijven zorgen? Voel jij je soms schuldig omdat je niet de aandacht kan geven die er van je gevraagd wordt?

Schaamte en (zelf)stigma

Wat deel je met naasten, op school, met ouders van vriendjes en vriendinnetjes? Ben je bang voor het oordeel dat mensen kunnen hebben over jou en jouw kinderen?

Hulp en steun

Durf je hulp en steun te vragen aan jouw omgeving of aan de hulpverlening? Of vrees je voor eventuele gevolgen hiervan voor jouw positie als opvoeder?


We komen om de week bij elkaar op de vrijdag van 10 tot 12 uur in de Voorlichtingsruimte op Hooigracht 12-14 te Leiden.

Het is geen open gespreksgroep, maar gedurende een reeks van 5 bijeenkomsten is er een vaste samenstelling. Dit doen we zo om veiligheid en vertrouwen te kunnen waarborgen. Aanmelden kan dan ook per reeks en de maximale groepsgrootte is 8 deelnemers.

Op 28 juni hebben we een speciale gast: Saskia Assenbroek. Zij schreef het boek ‘Heb je mij gezien’ over haar weg naar hulp en herstel bij een postpartum depressie. https://hebjemijgezien.nl

Download hier de Algemene Flyer voor de Supportgroep Ervarningsrijke Ouders

Voor wie

De groep is bedoeld voor mensen die te maken hebben (gehad) met psychische aandoeningen, psychosociale problemen en/of verslavingsproblematiek en die verantwoordelijk zijn voor de opvoeding van kinderen.

Tijdsinvestering

De groep komt 5 keer bij elkaar, de bijeenkomsten zijn om de week en duren 2 uur

Locatie

Hooigracht 12-14, 2312 KS te Leiden, op de 1e etage in de Voorlichtingsruimte

Data

17 en 31 mei, 14 en 28 juni, 12 juli

Kosten

De groep is gratis. Er is plek voor maximaal acht deelnemers, bij aanmelding gaan we er vanuit dat je deelneemt aan de gehele reeks.

 

Aanmelden of meer informatie?

Voor meer informatie neem je contact op met Valerie Leidsman 06- 53831754 / valerieleidsman@lumen-hollandrijnland.nl

Aanmelden kan via het aanmeldformulier hieronder. Als je dit invult nemen we contact met je op voor een korte kennismaking.

Meld je aan voor de Supportgroep Ervaringsrijke Ouders

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe ben je geïnformeerd over deze groep?

Supportgroep Ervaringsrijke Ouders

Er zijn geen activiteiten gepland.

Volledige agenda