Ouderschap met psychische problemen en/of verslavingsproblematiek

Ben jij een ouder met een psychische kwetsbaarheid, psychosociale problemen of verslavingsgevoeligheid? En zou je ervaringen rondom het ouderschap willen uitwisselen met andere ouders? Dan ben je van harte welkom!

Kinderen grootbrengen is voor de meeste ouders een uitdaging. Als je dan ook nog zelf een psychische kwetsbaarheid of een verslavingsgevoeligheid hebt kan dit op sommige momenten een nog grotere uitdaging zijn. Uit een klein onderzoek onder collega’s en deelnemers met kinderen en/of met bonuskinderen bleek dat deze ouders behoefte hebben aan een lotgenotengroep waarin zij hun ervaringen kunnen delen. Zij gaven aan dat zij thema’s als zelfonthulling, draaglast versus draagkracht, hechting, zelfzorg en stigma graag met ouders in een soortgelijke situatie zouden willen bespreken.

Daarom organiseren we in januari twee pilot bijeenkomsten voor ouders met psychische klachten en/of verslavingsproblematiek. Op 15 januari van 10.00 – 12.00 uur in Leiden en op 26 januari van 10.00 tot 12.00 uur in Alphen aan den Rijn.

Let op: de bijeenkomst van 26 januari gaat niet door. Nieuwe datum volgt zo spoedig mogelijk.

Na deze pilot gaan we bekijken hoe deze bijeenkomsten verder vorm gegeven kunnen worden bij Lumen.

De bijeenkomsten wordt begeleid door Valerie Leidsman. Zij volgt de studie Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn aan de Hogeschool van Amsterdam. Sinds augustus 2022 loopt zij stage bij Stichting Lumen locatie Leiden.

Voor meer informatie en aanmelden, klik op de button hieronder.

Meer info