De harde lockdown heeft gevolgen voor de activiteiten van Lumen. We organiseren alleen besloten activiteiten voor psychisch kwetsbaren. Cliëntondersteuning is uitsluitend één-op-één.

Het kabinet heeft vanwege de stijgende besmettingen strengere coronaregels ingevoerd om het aantal contacten te beperken. Daarnaast blijft de oproep om er te zijn voor mensen die het zwaar hebben.

Aanmelden verplicht

De maatregelen tegen het coronavirus hebben impact op kwetsbare burgers. Gevoelens van eenzaamheid en onzekerheid nemen toe. Er is grote behoefte aan sociaal contact.

Daarom blijft – met inachtneming van de coronamaatregelen –  Lumen open voor:

Een overzicht van alle actuele activiteiten staat in de agenda.

Voor alle bovenstaande activiteiten is aanmelding vooraf (via de website of bij de deur) verplicht! Ook is er een maximum aantal deelnemers per activiteit.

Individuele Cliëntondersteuning 

Valt de strenge lockdown je zwaar? Of voel je je eenzaam? Onze cliëntondersteuners zijn er voor je, juist nu! Voor een luisterend oor, praktische steun of een wandeling in de buitenlucht kan je contact met ze opnemen. De cliëntondersteuning is altijd één-op-één en vindt bij voorkeur plaats via (beeld)bellen of in de buitenlucht.

Onze cliëntondersteuners zijn goed te bereiken via telefoon of e-mail. Neem contact op

Andere werkzaamheden op afstand

Het voortzetten van bovenstaande ontmoetingsactiviteiten heeft gevolgen voor onze andere werkzaamheden. Al onze trainingen en cursussen (met uitzondering van Zicht op Herstel) vinden online plaats of worden uitgesteld. Deelnemers worden daarvan door hun cursusleider op de hoogte gebracht .

Het Respijthuis in Alphen aan den Rijn blijft – in overleg met de gemeente – geopend. Dit doen we in een veilige omgeving en geheel volgens de richtlijnen van het RIVM. Het dragen van een mondkapje is verplicht in de gemeenschappelijke ruimtes. Meer over het Respijthuis

Verder werken alle medewerkers en vrijwilligers vanuit huis en zijn ze uitsluitend via telefoon en e-mail bereikbaar, meer informatie.

Zo zorgen we er samen voor dat er beperkt aantal mensen tegelijkertijd aanwezig is en beperken we het aantal contactmomenten.

Lees hier alle corona-maatregelen

We houden nog even vol, voor onszelf en de ander! Alleen samen kunnen we het coronavirus onder controle krijgen

 

 

Meer info