Duin- en BollenstreekLeidse RegioRijnstreek

Vliegende Brigade

‘’Door de hulp, ondersteuning, maar vooral door het begrip van de Vliegende Brigadier ben ik nu langzaam uit het dal aan het klimmen en heb ik weer vertrouwen gekregen.’’

Wat is de Vliegende Brigade?

De Vliegende Brigade is een team van ervaringsdeskundige vrijwilligers, die mensen bijstaan die zich in een kwetsbare positie bevinden. Denk aan psychische problemen, verslaving, schulden of vereenzaming.
Het gaat soms om mensen die moeite hebben om hulp te accepteren. Sommige mensen komen zelden de deur uit. Daarom proberen de vrijwilligers actief contact te leggen, o.a. door bij mensen thuis langs te gaan.

Voor wie is de Vliegende Brigade?

De Vliegende Brigade is er voor alle inwoners van de regio Holland-Rijnland, die zich in een kwetsbare situatie bevinden.

  • Voor mensen, die behoefte hebben aan contact, een luisterend oor en begrip.
  • Voor mensen, die behoefte hebben aan een steuntje in de rug door ervaringsdeskundige vrijwilligers.
  • Voor mensen, die het moeilijk vinden om hulp te accepteren van professionele hulpverleners.
  • Voor mensen, die het moeilijk vinden om de deur uit te gaan, contact te leggen met anderen of zich in groepen te begeven.
  • Voor mensen, die weer wat zouden willen gaan doen of in contact zouden willen komen met anderen, maar niet goed weten hoe.

Wat doet de Vliegende Brigade?

De vrijwilligers van de Vliegende Brigade bieden een luisterend oor, begrip en ondersteuning vanuit eigen ervaring.
En helpen mensen, indien gewenst, bij het zoeken naar de juiste hulp, activiteiten, dagbesteding, ondersteuning of een maatje.
De Vliegende Brigadiers komen meestal bij mensen thuis langs. Indien gewenst kunnen afspraken ook gepland worden op onze locatie in Leiden (kantoor Lumen Holland Rijnland, Hooigracht 12-14 ) of Alphen aan den Rijn (De Jozef, Hoflaan 7)

Vrijwilligers met eigen ervaring

Vliegende Brigadiers hebben zelf ervaring op het gebied van psychische en psychosociale problemen, verslavingsproblematiek, schulden of isolement. Ze zijn nadrukkelijk geen professionele hulpverleners.
Daardoor is de drempel om in contact te komen lager. En is het voor hen gemakkelijker om, vanuit hun eigen ervaring, de ander te begrijpen, mee te voelen, en te ondersteunen. Eenmaal in contact kunnen de Brigadiers een hoopvol voorbeeld zijn.

Contact of meer informatie

  • Wil je in contact komen met een vrijwilliger van de Vliegende Brigade?
  • Of wil je weten wat de vrijwilligers van de Vliegende Brigade voor jou, jouw familielid, jouw vriend(in), jouw buurvrouw/man of jouw cliënt kunnen betekenen?

Leidse Regio

Er is op dit moment geen contactpersoon voor de Vliegende Brigade Leidse regio. Voor informatie over cliëntenondersteuning kan je terecht op Steun- en informatiepunt.

Duin- en Bollenstreek

Er is op dit moment geen contactpersoon voor de Vliegende Brigade Duin-en Bollenstreek. Voor informatie over cliëntenondersteuning kan je terecht op Steun- en informatiepunt.

Rijnstreek

Neem contact op met Audrey Hof: 06 -18745754 / audreyhof@lumen-hollandrijnland.nl
Neem contact op met Joke van Dorsselaer: 06-34316325jokevandorsselaer@lumen-hollandrijnland.nl

Aanmelden als vrijwilliger?

Interesse in vrijwilligerswerk bij de Vliegende Brigade? Klik hier