Van 30 september t/m 7 oktober vindt de landelijke ‘Week tegen eenzaamheid’ plaats. Lumen wil  eenzaamheid onder de aandacht brengen en (mede)organiseert die week onderstaande activiteiten.

Themacafé Eenzaamheid 
Vrijdag 1 oktober van 14.00 -16.00 uur in Hillegom
Sprekers vertellen over hun eigen ervaringen met eenzaamheid. In het Themacafé gaat het niet alleen om luisteren, maar ook om ervaren en van elkaar leren. Daarom doen we ook oefeningen en gaan we met elkaar in gesprek. Aan de orde komen o.a. de vragen: wat is eenzaamheid, wat zijn jouw ervaringen en welke tips hebben we voor elkaar?
Aanmelden kan via: info@welzijnskompas.nl of 0252 – 757 100

Week van de Ontmoeting 2021
30 september t/m 7 oktober in Hillegom en Lisse.
Tijdens ‘de week van de Ontmoeting’ zijn er meer dan 40 activiteiten waarbij je mensen kunt ontmoeten en nieuwe contacten kunt leggen. Bekijk hier het volledige programma.

Inloop Oegstgeest met STIP (Steun- en Informatiepunt)
Woensdag 6 oktober van 13.00 tot 16.00 uur in Dorpscentrum Oegstgeest
De Inloop Oegstgeest is een gezellige ontmoetingsplek waar je niets hoeft. Je kunt er langs komen gewoon voor de gezelligheid, een kop koffie en een praatje. Op 6 oktober worden tijdens de inloop extra activiteiten georganiseerd in het kader van de ‘Week tegen eenzaamheid’ onder de noemer voor ‘Oegstgeest Ontmoet‘ . Zo zijn er vrijwilligers aanwezig van het Steun- en Informatiepunt. Aan hen kun je al je vragen stellen over psychische klachten, behandelingen, werk, dagbesteding of scholing. Daarnaast is er live muziek.

Lotgenotencafé
Elke donderdag van 13.30 tot 16.30 uur. Locatie: Hooigracht 12-14, Leiden
Het Lotgenotencafé is er voor iedereen die te maken heeft (gehad) met een psychische aandoening, psychosociale problemen en/of een verslaving. Ook wanneer je vastloopt in je leven en/of je weinig aanspraak hebt, ben je in het Lotgenotencafé altijd welkom en luisteren we naar je.

Webinar ‘Eenzaamheid en psychische klachten’ terugkijken
Eenzaamheid komt vaak voor bij mensen met een psychische kwetsbaarheid. Het kan de psychische klachten zelfs vergroten. Op donderdag 22 april 2021 besteedde Lumen aandacht aan dit thema in het webinar ‘Eenzaamheid en psychische klachten’. Tijdens dit webinar vertelt een ervaringsdeskundige over zijn ervaringen met eenzaamheid. Terugkijken kan hieronder.