Het project ‘Ik doe mee’ start vanaf september met themacafés. Iedere maand wordt er op een locatie in de Duin- en Bollenstreek een thema besproken. Het eerste themacafé is donderdag 16 september om 16.00u in de Oude School (Langeveldshof), Heereweg 253, in Lisse.

Op 16 september staat ‘positief leven’ centraal. Drie sprekers vertellen een onder onderwerp dat past binnen positief leven en over hun ervaringen. Bijvoorbeeld over acceptatie: hoe doe je dat en wat betekent het voor jou? Maar ook geaccepteerd worden door je omgeving. Ook ervaringsdeskundigen van Lumen komen aan het woord.

In het themacafé gaat het niet alleen om luisteren, maar ook om ervaren en van elkaar leren. Daarom doen we ook oefeningen en gaan we met elkaar in gesprek. Wat is positief leven? Wat zijn jouw ervaringen en welke tips hebben we voor elkaar?

Voor wie?
De themacafés zijn voor inwoners, vrijwilligers, organisaties en professionals. Oftewel, iedereen is welkom om mee te praten over positief leven. De cafés worden georganiseerd door Welzijnskompas en Stichting Lumen Holland Rijnland.

Aanmelden
Iedereen die wil meedoen aan dit themacafé kan zich aanmelden via n.warmerdam@welzijnskompas.nl. Bellen kan ook: 0252-757100. Op werkdagen tussen 9.00 en 12.30 uur zitten vrijwilligers klaar bij de telefoon.

Planning themacafés
In dit najaar worden nog drie andere themacafés georganiseerd. De data volgen binnenkort.
• Oktober: eenzaam voelen – Hillegom
• November: financiële problemen – Sassenheim
• December: eerste hulp bij feestdagen – Noordwijk