Duin- en Bollenstreek

Rondkomen in coronatijden (Webinar)

Veel mensen liggen wakker vanwege geldzaken. Wellicht nog wel meer tijdens de coronacrisis. Over de moeilijkheden en mogelijkheden van rondkomen in coronatijd vond op 15 oktober 2020 een gratis webinar plaats.

 

Bekijk hier een PowerPoint-verslag van het webinar.

Veel mensen liggen wakker vanwege geldzaken. Een ingrijpend ‘life event’ (verlies van baan, scheiding), een beperking van fysieke of psychische aard, of soms ook domme pech, kan ervoor zorgen dat je je zorgen maakt over hoe je het einde van de maand haalt. Ongemerkt en ook snel kan je van de regen in de drup geraken (“Let op! Lenen kost geld”). Het was misschien altijd al een uitdaging, maar sinds de maatschappij in de ban van corona is, zitten meer mensen in hetzelfde schuitje – en de uitdaging is misschien wel groter geworden, de stress niet minder.

Online webinar

Samen met verschillende maatschappelijke partners organiseert Lumen Holland Rijnland voor alle inwoners in de Duin- en Bollenstreek een gratis webinar over Rondkomen in coronatijd. Met afwisselende bijdrages willen we verschillende kanten van de problematiek, maar ook de mogelijke oplossingen in beeld en onder de aandacht brengen. Het programma is hieronder te bekijken.

Interactief

De voorlichting vindt online plaats (instructies voor deelname vindt u onderaan deze pagina), maar aan het begin van de sessie vertellen we hoe u als publiek toch interactief aan de bijeenkomst mee kunt doen.

Ga naar webinar

Programma 

 • 16:00 uur Welkom en toelichting
 • 16:15 uur Ervaringsverhaal van Hassan [Lumen Holland Rijnland]  “Als je aan het winnen bent, ben je toch aan het verliezen”
 • 16:25 uur Vroeg Eropaf – [Kimberly Varkevisser, medewerker Vroeg Eropaf-team HLT]
  Wat is het Vroeg Eropaf-team precies en wat doen ze? Theorie en voorbeelden uit de praktijk
 • 16:40 uur [Interview] Onafhankelijke cliëntondersteuning (OCO/Meedenkersnetwerk HLT-N): SchuldHulpMaatje Noordwijk [Ria van Dijk]
  Over het (laagdrempelig) ondersteunen van inwoners – door meedenkers – bij o.a. schuldenproblematiek
 • 16:55 uur Gemeenten HLT: Beleid en (minima)regelingen [Marianne van Dockum]
  Wat doen de gemeenten, wat kunnen ze doen, wat willen ze doen? Info ISD & bestaan verschillende minimaregelingen
 • 17:10 uur Panelgesprek met alle sprekers (& extra meedenkers van MEE, Lumen, Plusmaatje in de buurt)
  Stellingen ter discussie en vragen ‘uit de zaal’
 • 17:25 uur Afsluiting

Bewaar (de link naar) deze pagina www.lumen-hollandrijnland.nl/rondkomen goed! Zo kunt u op 15 oktober vanaf 15:55 uur meteen en makkelijk toegang tot de bijeenkomst krijgen. En na de voorlichting het webinar terugkijken en aanvullende informatie vinden.

Ga naar webinar

Wanneer?

Donderdag 15 oktober van 16.00-17.30 uur (inloop vanaf 15.55 uur).

Online

De bijeenkomsten vinden plaats via het online programma Webex.
WebEx is makkelijk te gebruiken in de webbrowsers Chrome en Firefox en ook gratis als app beschikbaar voor Windows, MacOS, Apple, Samsung, Huawei, Android en Linux.

Om binnen te komen, voert u een schermnaam in. Deze schermnaam is zichtbaar tijdens het webinar. U kunt ervoor kiezen alleen uw voornaam op te geven of een ‘alias’ te gebruiken.

 

Meer informatie:

Lars van Wezel: LarsvanWezel@lumen-hollandrijnland.nl /06-18099155

Dit webinar wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen en Noordwijk en het Meedenkersnetwerk. Dank namens Lumen aan alle betrokken personen en organisaties voor hun inzet en bijdragen.

Ga naar webinar

Interessante links met meer informatie over dit onderwerp

Er zijn geen activiteiten gepland.

Volledige agenda