Lumen-webinar

Iedere dinsdagmiddag organiseert Lumen een laagdrempelig webinar over een onderwerp dat speelt tijdens de coronacrisis. Doe ook mee!

Ga naar webinar

Sociale onthouding en anderhalve meter afstand is de nieuwe norm en ons leven speelt zich vooral nu om en rond ons huis af. En dan is voor veel mensen met psychische klachten de behoefte aan sociale contacten groter dan ooit. Daarom heeft Lumen nu een vast moment in de week om elkaar online te ontmoeten, met elkaar in gesprek te gaan en van gedachten te wisselen over thema’s die veel mensen in deze tijd bezig houdt.

We beginnen met een stukje theorie en gaan daarna met elkaar in gesprek vanuit persoonlijk en ervaringsdeskundig perspectief. Ook is er voldoende ruimte om tips & tricks uit te wisselen en vragen te stellen.

Psychische aandoeningen in de media
(dinsdag 26 mei 14.00-16.00 uur)

Thuiswerken, aanpassen aan een nieuwe normaal, zelf structuur aanbrengen in je dag om maar enkele voorbeelden te noemen, is voor de meeste al een uitdaging op zich. Wanneer je een psychische kwetsbaarheid hebt kan dat voor extra uitdagingen zorgen. De zorg rondom jou opnieuw organiseren, wat is er wel niet mogelijk qua zorg, omgaan met onzekerheid en angst die gepaard gaan rondom COVID-19 en maatregelen die de problematiek versterken. Om een paar extra uitdagingen te noemen. Daarnaast werkt het ook de andere kant op. De stortvloed aan berichtgeving over corona kan ook psychisch belastend zijn. In de aankomende online bijeenkomst willen wij beide kanten belichten.

Geweest

Versoepeling & vrijheid
(dinsdag 12 mei 14.00-16.00 uur)

Lange rijen bij de Ikea, volle winkelstraten en drukte bij de bouwmarkten. Mensen lijken uit te kijken naar versoepeling van de maatregelen. Om weer even erop uit te kunnen en om te willen ontsnappen aan thuis. Vanaf 11 mei gaan eindelijk de kapperszaken en de basisscholen weer open kunnen en vanaf 1 juni de terrassen, restaurants, musea, bioscopen en het voortgezet onderwijs voor kleine groepen. Goed nieuws natuurlijk maar hoe kun je me deze versoepeling en vrijheid om gaan zonder een tweede lockdown te veroorzaken?

  • Hoe pak je je (vrijwilligers)werk en sociale leven weer op?
  • Hoe elkaar veilig te ontmoeten?
  • Wat mag nu wel, wat niet en wat als het wordt teruggedraaid?
  • Welke activiteiten ga je ondernemen?

Daarnaast zal directeur Bart Smith aanwezig zijn om te praten over wat deze versoepelingen betekenen voor Lumen.

Sociale contacten
(dinsdag 28 april 14.00-16.00 uur)

Mensen zijn sociale wezens, maar corona heeft ons sociale leven veranderd. Videobellen, WhatsApp’en en Facebooken spelen een nog grotere rol dan zij al deden. Deze verschuiving van fysiek naar digitaal contact roept voor veel mensen vragen op. Je kunt er knap onzeker van worden. Hoe kom je over via de webcam? Kan ik op deze manier ervoor zorgen dat mijn ouders, opa’s en oma’s niet eenzaam zijn? Hoe doe je het als je huidhonger hebt of als je door je psychische kwetsbaar fysiek contact moet hebben? En hoe kun je nu als ervaringsdeskundige cliëntondersteuner goed werken? Hoe kun je er voor anderen zijn? Hoe kunnen zij er voor jou zijn?

Voeding
(dinsdag 21 april 14.00-16.00 uur)

Vind je het lastig om deze tijd een gezonde eet-structuur aan te houden? Waarom kan het lastig zijn gezond te eten en wat zijn de gevolgen als het niet lukt? Komen week geven twee ervaringsdeskundigen die gespecialiseerd zijn in (gezonde) voeding hierover een webinar. Hoe kun je ervoor zorgen dat je, zelfs met beperkte of houdbare middelen, goed kan eten? En waarom is het verstandig om voor meerdere dagen boodschappen in huis te halen? Samen gaan we hierover in gesprek, en er is ruimte om eigen ervaringen te delen.

Ga naar webinar

Wanneer:

Elke dinsdagmiddag van 14.00-16.00 uur (ontvangst & technische hulp om 13.45 uur).

Online

De bijeenkomsten vinden plaats via het online programma Webex.
WebEx is gratis beschikbaar voor Windows, MacOS, Apple, Samsung, Huawei, Android, Ipad, Linux en de webbrowsers Chrome en Firefox.

Klik hier om direct naar het webinar te gaan
Vergaderingsnummer: 147 721 227
Wachtwoord: LumenCorona (58636267 op telefoons en videosystemen)

Meer informatie:

Stephanie Ratcliffe stephanieratcliffe@lumen-hollandrijnland.nl  of 06- 28655734

 

Er zijn geen activiteiten gepland.

Volledige agenda

Spelregels

Dit webinar is openbaar en de link om online deel te nemen is gedeeld via diverse mediakanalen.  Om de webinar zo prettig mogelijk te laten verlopen en de privacy te waarborgen, hebben wij de volgende spelregels opgesteld:

  • Wees voorzichtig met het delen van gevoelige informatie. Webex is een afgeschermd online platform, maar we kunnen helaas niet voorkomen dat mensen bijvoorbeeld met hun telefoon opnames maken.
  • Zet als deelnemer je camera uit.
  • Gebruik als deelnemer initialen of een schuilnaam in plaats van je echte naam.
  • Heb je een vraag, steek dan je hand op in het menu rechts, je hand wordt dan blauw. Klink er nogmaals op om je hand naar beneden te doen.
  • Kan je het webinar niet goed volgen of heb je een ander technisch probleem? Steek dan eerst digitaal je hand op en zet je opmerking in de chat.
  • Gebruik de chat voor praktische zaken en/of opmerkingen die niet per se besproken hoeven te worden in de groep.

 

Ga naar webinar