Duin- en BollenstreekLeidse RegioRijnstreek

Lumen is weer open! 

Bijna tweeënhalve maand waren onze Inloophuizen dicht en organiseerden we geen fysieke activiteiten. Met het versoepelen van de maatregelen tegen het coronavirus kunnen we gelukkig onze deuren weer openen. Uiteraard in een veilige omgeving voor onze medewerkers en bezoekers én met 1,5 meter afstand. Je bent van harte welkom! 

Inloophuis (Leiden & Oegstgeest) 

Het Inloophuis is een vertrouwde ontmoetingsplek voor mensen die psychische problemen (gehad) hebben. Vanaf juni zijn deze huiskamers weer geopend, maar wel onder strikte voorwaarden. Er is een beperkt aantal mensen welkom, er zijn vaste looproutes en we houden ons aan de richtlijnen van de overheid. 

www.lumen-hollandrijnland.nl/inloophuisleiden 
www.lumen-hollandrijnland.nl/inloophuisoegstgeest 

Contactpersoon: Ariette van Hespen
ariettevanhespen@lumen-hollandrijnland.nl / 06-14326485 

Zicht op Herstel (Leiden & Alphen a/d Rijn) 

Onze goedbezochte cursus Zicht op Herstel gaat medio juni weer van start in Leiden en Alphen aan den Rijn. Wie bekend is met psychische klachten, psychosociale problemen of verslaving ervaart vaak gevoelens van wanhoop en weinig zelfvertrouwen. In negen bijeenkomsten worden de deelnemers uitgedaagd hoe zij – ondanks hun (psychische) problemen – een zinvol leven op kunnen bouwen met hun eigen unieke talenten en kwetsbaarheden. De cursus is gratis toegankelijk en er kunnen maximaal acht deelnemers meedoen.
www.lumen-hollandrijnland.nl/zichtopherstel 

Contactpersoon: Frouke Lampe
froukelampe@lumen-hollandrijnland.nl06-81624676 

Gespreksgroepen 

Lumen organiseert verschillende wekelijkse gespreksgroepen die een laagdrempelig karakter hebben. Voor deze bijeenkomsten is niet nodig om je vooraf aan te melden.  

Ont-moeten op Maandag (Leiden & Alphen a/d Rijn)
Begint het na een periode van tegenslag weer te ‘kriebelen’? Wil je graag weer aan de slag, misschien een hobby zoeken, nieuwe mensen ontmoeten of je woning onder handen nemen? Begin de week goed met Ont-moeten op Maandag!
www.lumen-hollandrijnland.nl/ont-moetenopmaandag 

Leiden
Contactpersoon: Katrien van Meel
katrienvanmeel@lumen-hollandrijnland.nl / 06-13164174 

Alphen a/d Rijn
Contactpersoon: Robbert Brouwer
robbertbrouwer@lumen-hollandrijnland.nl06-48196034 

Lotgenotencafé (donderdag)
Het Lotgenotencafé wordt gerund door de ervaringsdeskundigen van Lumen. In een ongedwongen, open sfeer kun je hier ervaringen uitwisselen, en elkaar ondersteunen. 
www.lumen-hollandrijnland.nl/lotgenotencafe 

Contactpersoon: Frouke Lampe
froukelampe@lumen-hollandrijnland.nl / 06-81624676 

Online groepen

Daarnaast biedt Lumen de mogelijkheid om online een cursus, gesprekgroep of workshop te volgen. Zoals de Bluf-cv, een schrijfclub, de Digitale huiskamer (met GGZ Rivierduinen) en de dagondersteuning.
www.lumen-hollandrijnland.nl/onlinegroepen  

Corona-huisregels 

We zijn blij dat onze locaties weer open zijn. Wel zijn al onze afspraken en activiteiten met 1,5 meter afstand en houden we ons aan de richtlijnen van het RIVM. De veiligheid en gezondheid van onze medewerkers en bezoekers heeft de hoogste prioriteit. Daarom zijn er speciale corona-huisregels opgesteld.
www.lumen-hollandrijnland.nl/coronahuisregels 

Download de flyer

Bekijk de volledige agenda