Duin- en BollenstreekKatwijkLeidse RegioRijnstreek

Masterclasses Ervaringsdeskundigheid (online)

‘The master has failed more than the beginner has ever tried.’

Verdiep je kennis, verfijn je vaardigheden!

De Masterclasses Ervaringsdeskundigheid zijn bedoeld voor iedereen die op zoek is naar inhoudelijke verdieping van relevante onderwerpen voor ervaringsdeskundigen. In de  interactieve workshops behandelen we thema’s die aansluiten bij de dagelijkse praktijk. Afhankelijk van het onderwerp gaan we aan de slag met theorie en achtergronden, praktijkvoorbeelden en casussen, video materiaal en oefeningen. Hoe meer jullie inbrengen, hoe leuker het wordt! De workshops zijn los van elkaar te volgen. Heb je totaal minimaal 10 Masterclasses Ervaringsdeskundigheid bijgewoond? Dan ontvang je automatisch een bewijs van deelname in de vorm van een certificaat.

  • Verdieping van relevante thema’s rondom ervaringsdeskundigheid
  • Ontwikkeling van je professionele vaardigheden
  • Zowel voor beginners als voor gevorderde ervaringsdeskundigen
  • Gratis voor alle vrijwilligers en medewerkers van Lumen

Dit zeiden deelnemers aan de Masterclasses 2021:

  • ‘De workshops geven me meer zelfvertrouwen in het werk.’
  • ‘Het werd weer perfect gepresenteerd en begeleid. Er werd duidelijk en op de deelnemers aangepast lesgegeven.’
  • ‘Ik ervaarde een hele goede sfeer en voelde mij emotioneel veilig. Het leek mij dat iedereen zich op z’n gemak voelde.’

Programma zomer 2022: Werken met groepen

Het begeleiden van een herstel- of lotgenotengroep is te vergelijken met windsurfen. Als windsurfer kies je vooraf je bestemming (=het doel van de bijeenkomsten) en het juiste materiaal (=de werkwijze). Op natuurkrachten als de wind of golven heb je echter geen invloed. Je kunt er wel gebruik van maken. De dynamiek van een groep is te vergelijken met deze soms grillige en onvoorspelbare natuurkrachten. Net als een goede surfer weet een goede groepsbegeleider niet alleen waar hij/zij naartoe wil met de groep, maar ook hoe hij/zij haar krachten optimaal kan benutten. In de volgende drie Masterclasses Ervaringsdeskundigheid gaan we daar uitgebreid op in.

Dinsdag, 24 mei: De kracht van de groep

Dinsdag, 7 juni: Hoe wordt een groep een groep?

Dinsdag, 21 juni: Interactiepatronen in een groep beïnvloeden

Dinsdag, 5 juli: Intervisie – voor groepsbegeleiders

Voor wie?

Voor alle vrijwilligers en teamleden van Stichting Lumen Holland Rijnland

Tijdsinvestering

De bijeenkomsten zijn los van elkaar te volgen. Voorbereiding is niet nodig. Heb je minimaal 10 bijeenkomsten bijgewoond, dan ontvang je een certificaat als bewijs van deelname.

Data & Tijden

Dinsdagochtend van 10.30 tot 12.30 uur.

Online (MS Teams)

Alle Masterclasses Ervaringsdeskundigheid vinden online plaats via het programma MS Teams. Iedere vrijwilliger van Stichting Lumen heeft via zijn of haar eigen Lumen-account toegang tot Teams. Ga via het Teams icon in het linker lint naar het Team ‘Stichting Lumen Holland Rijnland’ en klik op het kanaal ‘Masterclass Ervaringsdeskundigheid’. Vanaf ca 10.15 uur wordt hier de online bijeenkomst gestart (het eerste kwartier is het open inloop voor een praatje). Klik op ‘deelnemen’ rechts boven om de ‘vergadering’ (de workshop) bij te wonen. Je kunt vergadering ook vinden in de agenda in het linker lint in Teams. Aanmelden is niet nodig. Ben je Vrijwilliger van Lumen en geen Lumen-account? Stuur een bericht naar lonneketomas@lumen-hollandrijnland.nl
Klik hier om direct naar de bijeenkomst te gaan.

Kosten

gratis

Meer informatie?

Stuur een bericht naar masterclasses@lumen-hollandrijnland.nl

 

Ga naar Masterclasses

Er zijn geen activiteiten gepland.

Volledige agenda