Leidse Regio

Workshops Herstelverhalen Presenteren

‘Speaking is not an act of extraversion. It has nothing to do with extraversion. It is a performance, and many performers are hugely introverted. ’ -Malcolm Gladwell

 

Veel mensen vinden het spannend om een presentatie te geven, of dat nu voor een kleine groep mensen of een volle zaal is. Dit geldt zeker voor ervaringsdeskundigen die hun eigen, heel persoonlijke verhaal vertellen voor een groep onbekenden.
In deze serie workshops onderzoeken we hoe we ons ervarings- of herstelverhaal zo aansprekend mogelijk kunnen voordragen aan ons publiek, bv. bezoekers van een voorlichtingsbijeenkomst, studenten of ambtenaren van de gemeente. Je krijgt praktische handvatten om je boodschap op een professionele en tegelijkertijd persoonlijke wijze over te brengen. We gaan onder andere aan de slag met houding, stem en taalgebruik, tips om de aandacht van het publiek vast te houden, interactie met de zaal, geheugensteuntjes, gebruik van audiovisuele middelen en omgaan met plankenkoorts. Hopelijk kom je hierdoor voortaan beter beslagen ten ijs.

De verschillende workshops zijn los van elkaar te volgen.

Voor wie?

Voor vrijwilligers in voorlichting of beleidsadvisering

Data & Tijden

Deze workshop reeks staat gepland voor begin 2020. Houd onze website en facebook pagina in de gaten!
Wil je op de hoogte gehouden worden, stuur dan een bericht naar Katrien van Meel.

Tijdsinvestering

Los te volgen bijeenkomsten van 2,5 uur. Enige voorbereiding thuis is noodzakelijk.

Locatie

Hooigracht 12-14, Leiden

Meer informatie en aanmelden

Katrien van Meel (coördinator scholing ervaringsdeskundigen); best bereikbaar via email & whatsapp

Stuur Katrien een bericht