Leidse Regio

Workshop Jouw Verhaal in Beeld en Geluid

‘Music can name the unnameable and communicate the unknowable.’  -George Gershwin

Ervaringsdeskundigen maken meestal gebruik van gesproken taal om te vertellen over hun ervaringen. Beelden – bewegend of statisch, zijn een kracht middel om een boodschap over te brengen. Wanneer beelden ook nog worden begeleid door muziek of een voice-over maken zij nog meer indruk op de toeschouwer.

In deze workshop onderzoeken we naast taal/tekst diverse manieren om gebeurtenissen, gevoelens, stemmingen of gedachten te verbeelden. Onze persoonlijke ervaringen vormen daarbij het vertrekpunt. Daarbij gaan we aan de slag met onder andere Windows Movie Maker, Powerpoint en software voor het maken van een fotoalbum (bv. van Hema).

Aan het eind van deze workshop heb je een korte film, een diashow, fotoboek, collage of misschien wel een animatie. Dit kun je gebruiken voor presentaties bij voorlichtingsbijeenkomsten en gastlessen, maar ook om aan familie of vrienden uit te leggen wat jij hebt meegemaakt en wat dat voor jou betekent.

Voor wie?

Voor vrijwilligers in voorlichting en beleidsadvisering.

Data & Tijden

Deze cursus staat gepland voor het voorjaar van 2020. Wil je op de hoogte gehouden worden? Stuur dan een berichtje naar Katrien van Meel.

Tijdsinvestering

4 bijeenkomsten van 2,5 uur plus voorbereiding thuis
(ca 2-4 uur / week)

Locatie

Hooigracht 12-14 Leiden

Aanmelden

katrienvanmeel@lumen-hollandrijnland.nl

Kosten

€ 30,00 (waarvan €20,00 borg)

Aanmelden