Leidse RegioRijnstreek

Basiscursus 2: Ervaringsdeskundigheid

‘Only the wounded healer can truly heal.’  Irvin D. Yalom

Als cliënt sta je voor de taak je leven weer vorm en inhoud te geven. Herstel is vaak een weg van vallen en opstaan en verloopt voor iedereen anders. Je komt erachter wat voor jou wel en niet werkt om je staande te kunnen houden in het leven.

Tijdens deze cursus leer je wat ervaringsdeskundigheid precies is en op welke manieren je jouw eigen ervaringen kunt gebruiken om andere cliënten te ondersteunen. Ervaringsdeskundigen vertellen over hun vrijwilligerswerk als voorlichter of gastspreker, als begeleider van lotgenotengroepen of trainingen, of in de beleidsadvisering. Na het volgen van de cursus Ervaringsdeskundigheid kunnen deelnemers hun ervaringen inzetten als vrijwilliger bij Lumen.

Let op: Voordat je kunt beginnen aan de cursus Ervaringsdeskundigheid moet je eerst de cursussen ‘Zicht op Herstel’ en ‘Basiscursus 1: Herstelverhalen’ hebben afgerond.

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor (aspirant) vrijwilligers van Stichting Lumen. Ben je (nog) geen vrijwilliger, bekijk dan eens onze vacatures en neem contact op met de betreffende project coördinator.

Tijdsinvestering

5 bijeenkomsten van 2,5 uur plus wekelijkse huiswerkopdrachten (ca. 3 uur / week)

Data & Tijden

Bij voldoende inschrijvingen organiseren we in het najaar een volgende ronde voor de basiscursussen 1 en 2 op onze locaties in Leiden en/of Alphen. Interesse? Meld je aan via het inschrijfformulier op de pagina van ‘Basiscursus 1: Herstelverhalen schrijven’. Deze cursus is verplicht voordat je aan Basiscursus 2 kunt beginnen, evenals de cursus ‘Zicht op herstel’. Zodra de data en tijden van de volgende cursus bekend zijn word je hierover geïnformeerd.

Locatie

Stichting Lumen, Hooigracht 12-14

Kosten

10 Euro materiaalkosten + 20 Euro borg

Meer informatie

Katrien van Meel (coördinator scholing ervaringsdeskundigen); best bereikbaar via email & whatsapp

Stuur Katrien een bericht...