Al vier jaar lang is het Lotgenotencafé een veilige en gezellige plek in Leiden voor iedereen met psychische problemen. Reden voor een (klein) feestje met taart!

Wie te maken krijgt met een psychische aandoening, psychosociale problemen en/of een verslaving kan zich wel eens eenzaam en niet begrepen voelen. Het Lotgenotencafé is er voor iedereen die behoefte heeft aan een gesprek of een luisterend oor met ‘lotgenoten’.  “De mensen die ik hier ontmoet begrijpen je, ik voel me ‘gezien’ en minder eenzaam. Dat is toch anders als ik met ouders of vrienden ben. Ik ervaar erkenning voor de pijn en heb niet het gevoel dat ik me aanstel of gek ben”, aldus een bezoeker.

Geleid door ervaringsdeskundigen

Vrijwilliger Patrick is één van de gastheren van het Lotgenotencafé. “De sfeer is gezellig en ongedwongen. We praten over alledaagse onderwerpen, maar we gaan lastige onderwerpen zeker niet uit de weg.” Het Lotgenotencafé word gedraaid door de ervaringsdeskundigen van Lumen Holland Rijnland. Patrick: “We doen ons best dat bezoekers zich gauw thuis voelen, neem gerust iemand mee als je het spannend vindt om alleen te komen.”

Het Lotgenotencafé is iedere donderdagmiddag geopend van 14.00-16.30 uur.

 

 

Meer info