Het is zover! In navolging van het Respijthuis Rijnstreek in Alphen aan den Rijn is nu het tweede Respijthuis onder de vleugels van stichting Lumen Holland Rijnland een feit!

Op vrijdagmiddag 16 september opent wethouder Julius Terpstra het Respijthuis Leidse regio aan de Hooigracht in Leiden. Een feestelijk moment om met zoveel mogelijk betrokkenen te vieren!

Programma van de middag:

  • Vanaf 14.30 uur ontvangst met koffie/thee en taart in het Inloophuis op de begane grond.
  • Om 15.30 uur officiële opening door wethouder Julius Terpstra.
  • Na de opening (alcoholvrije) borrel in het Inloophuis en rondleidingen door het Respijthuis op de tweede etage tot 18.00 uur.

Adres: Hooigracht 12-14, 2312 KS Leiden

Om te zorgen dat er voor iedereen een hapje en een drankje is willen wij je vragen om via het aanmeldformulier onderdaan dit bericht aan te geven dat je komt. Alvast hartelijk dank hiervoor.

 

Lumen is erg blij dat we het Respijthuis met financiering van de gemeenten Leiden, Oegstgeest, Leiderdorp, Voorschoten en Zoeterwoude mogelijk kunnen maken, temeer omdat we ervan overtuigd zijn dat we hiermee voorzien in een grote behoefte.

Het Respijthuis is bedoeld voor mensen met psychische problemen, die de behoefte hebben om ‘even op adem te komen’. Aanleiding kan oplopende stress in de thuissituatie zijn, waardoor het risico bestaat dat de psychische en/of sociale problemen verergeren. In het Respijthuis kunnen gasten logeren en weer grip krijgen op herstel. Hierdoor kan een terugval of zelfs een crisis worden voorkomen. Inzet van eigen ervaringskennis is daarbij van grote waarde. Het team in het Respijthuis bestaat uit ervaringsdeskundige vrijwilligers en vaste medewerkers. 

Ken je mensen voor wie dit ook interessant zou kunnen zijn? Stuur dit nieuwsbericht dan vooral door.

Wij hopen je te ontmoeten op vrijdagmiddag 16 september!

Team Respijthuis Leidse regio: Frouke Lampe, Jack de Graaf, Mariska Bos, Marjolijn Nibbelink…En vele betrokken vrijwilligers!

Voor vragen kan je contact opnemen met Frouke Lampe froukelampe@lumen-hollandrijnland.nl of 0681624676

Aanmelden opening Respijthuis Leidse regio

  • Met het insturen van je gegevens via dit formulier verleen je Lumen toestemming deze gegevens op te slaan in ons registratiesysteem en te gebruiken voor het doeleinde waarvoor je dit formulier instuurt. Zie ook onze privacy statement.
Meer info