Leidse Regio

Respijthuis Leidse Regio

Is het Respijthuis iets voor jou? Gaat het thuis even niet zo lekker? Wil je tot rust komen en weer op weg geholpen worden? Of kom je net uit een kliniek en vind je het nog spannend om direct naar huis te gaan? Dan is het Respijthuis er voor jou.

Logeren in het Respijthuis? Dat kan in Leiden!

Met ‘respijt’ wordt een tijdelijk verblijf bedoeld als je behoefte hebt aan een veilige en ondersteunende omgeving. Bijvoorbeeld als er sprake is van oplopende stress, waardoor het risico bestaat dat je psychische en/of sociale problemen verergeren. Om een terugval of zelfs een crisis te voorkomen kan je in het Respijthuis op adem komen en weer grip krijgen op je herstel.

Respijthuis Leidse regio

Het Respijthuis Leidse regio is een kleinschalige logeerplek voor mensen met psychische problemen uit de gemeenten Leiden, Oegstgeest, Leiderdorp, Voorschoten en Zoeterwoude. Op de tweede etage van een monumentaal pand in het centrum van Leiden kunnen vier gasten (maximaal 2 weken) logeren. Daarnaast bieden we ook plek om overdag in het Respijthuis te verblijven.  Een team van ervaringsdeskundigen zorgt voor een warme huiselijk sfeer waar je kan opladen, bijkomen, uitrusten en vooral gewoon kan ‘zijn’.

Wat gebeurt er in het Respijthuis?

Je kan het Respijthuis zien als een gezamenlijk thuis. Wil je alleen rust of wil je meehelpen met de dagelijkse gang van zaken? Wil je kijken wat wij aan herstel- en ontmoetingsmogelijkheden bieden? Wil je een goed plan maken voor als je weer naar huis gaat en meer structuur opbouwen? Dat en nog meer kan allemaal tijdens je verblijf. Je hebt zelf de regie hierover en de medewerkers ondersteunen je waar nodig. Het team in het Respijthuis bestaat uit opgeleide ervaringsdeskundigen. Zij zijn overdag van 9.00 uur tot 20.00 uur in huis. In de avond en nacht ben je samen met de andere gasten in huis. In geval van nood is er een medewerker telefonisch bereikbaar.

Het Respijthuis is geen psychiatrische kliniek, verslavingskliniek of opvang bij dakloosheid. Heb je een crisisbehandeling, opname of opvang nodig? Dan kunnen wij je geen logeerplek bieden, maar we denken graag met je mee wat er wél mogelijk is.

 

Neem vast een kijkje in het Respijthuis via dit filmpje!

 

We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers!

Wil jij ons team komen versterken? Bekijk dan hier de vacature vrijwilliger Respijthuis Leidse regio: Vrijwilliger Respijthuis Leidse Regio

 

 

Aanmelden

Aanmelden voor het Respijthuis kun je zelf doen met het formulier hieronder. Let op! Logeren  in het Respijthuis Leidse regio kan alleen als je woonachtig bent in de gemeenten Leiden, Oegstgeest, Leiderdorp, Zoeterwoude en Voorschoten!

De volgende stap is dat we een afspraak met je maken voor een kennismakingsgesprek. Op basis hiervan beslissen we samen of logeren in het Respijthuis passend voor jou is op dit moment.

Het verblijf is kosteloos en je hebt geen verwijzing of (WMO) indicatie nodig.

(Woon je ergens anders dan in de Leidse Regio? Dan zou je een brief kunnen sturen naar je eigen gemeente waarin je kenbaar maakt dat je behoefte hebt aan verblijf in een Respijthuis. Wij hebben een voorbeeldbrief beschikbaar voor je.)

Meer weten?

Wil je graag een korte periode in het Respijthuis verblijven? Ken je iemand voor wie het Respijthuis een fijne plek kan zijn? Of heb je andere vragen? We vertellen je er graag meer over!

Neem contact op:

M: respijthuisleidseregio@lumen-hollandrijnland.nl
T: 071 – 5147420 (keuze 4)
Het Respijthuis Leidse regio is gevestigd op de Hooigracht in het centrum van Leiden.

Ja ik wil logeren in het Respijthuis