Respijthuis Leidse Regio

Leidse Regio

Logeren met lotgenoten voor wie het even tegenzit. Mensen die psychische problemen ervaren kunnen in een omgeving met lotgenoten even op adem komen. Het Respijthuis Leidse regio is gevestigd op de Hooigracht in het centrum van Leiden.

Het Respijthuis is een initiatief van Stichting Lumen Holland Rijnland, in samenwerking met de gemeenten in de Leidse regio.  Het Respijthuis Leidse regio is een kleinschalige en tijdelijke logeerplek voor mensen met psychische problemen uit de gemeenten Leiden, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude. Op de tweede verdieping van ons pand op de Hooigracht is er plek voor vier gasten om te logeren én bieden we daarnaast ook nog plaatsen om overdag in het Respijthuis te zijn.

Het Respijthuis biedt kortdurende opvang – maximaal twee weken – aan mensen die psychische problemen ervaren en in een omgeving met lotgenoten even op adem willen komen. Zoals na het verlies van een dierbare, ernstige spanningen thuis, herstellen van bijvoorbeeld een depressie of de afwezigheid van een mantelzorger. Mensen die in behandeling zijn bij de GGZ, huisarts, vrijgevestigde psycholoog, psychiater of een andere zorgorganisatie kunnen logeren in het Respijthuis.

Gasten in het Respijthuis werken in een veilige omgeving aan hun herstel en meer grip op hun leven. Hierdoor kan een terugval of zelfs een crisis voorkomen worden. Inzet van ervaringsdeskundigheid speelt daarbij een belangrijke rol. Het team in het Respijthuis bestaat uit opgeleide ervaringsdeskundigen. Ze begeleiden de gasten overdag van 9.00-21.00 uur en zijn ’s nachts telefonisch bereikbaar.
Op de Hooigracht zijn er veel mogelijkheden om verder te werken aan je herstel door deel te nemen aan herstelworkshop of gebruik te maken van de inloop , het lotgenotencafe of het Steun en Informatiepunt.

Meer weten?
Wil je graag een korte periode in het Respijthuis verblijven? Of ken je iemand voor wie het Respijthuis tijdelijk een fijne plek kan zijn? Of heb je andere vragen? We vertellen er graag meer over!

Neem contact op:

M: respijthuisleidseregio@lumen-hollandrijnland.nl
T: 071 – 5147420 (keuze )
Het Respijthuis Leidse regio is gevestigd op de Hooigracht in het centrum van Leiden.