Duin- en BollenstreekLeidse Regio

Participatiecoaches

Wil je graag weer aan de slag? Maar weet je niet zo goed hoe dit aan moet pakken? De participatiecoaches van Lumen helpen je graag verder!

Wanneer je een tijdlang niet hebt gewerkt of niet helemaal goed aansluiting hebt kunnen vinden met de arbeidsmarkt kan het zijn dat je het zicht bent kwijtgeraakt op je kwaliteiten en je vaardigheden. Lang geleden opgedane werkervaring en gevolgde opleidingen en cursussen kunnen op de achtergrond zijn geraakt.

En dat is zonde, want in al deze ervaringen zitten kwaliteiten verborgen die van pas kunnen komen bij het (opnieuw) integreren naar (vrijwilligers)werk. Door het analyseren van deze ervaringen en van de omgevingen waarin je deze ervaringen opdeed krijg je weer zicht op je kwaliteiten en op de voor jou meest geschikte werkplek waar je deze kwaliteiten kan inzetten. Onze participatiecoaches kunnen je daarbij ondersteunen.

Dit is wat de participatiecoaches doen:

  • Mensen ondersteunen bij het formuleren van participatiedoelen.
  • Mensen ondersteunen in het ontdekken en benoemen van kwaliteiten en vaardigheden;
  • Mensen voorlichten over Wmo- en arbeidsvoorzieningen;
  • Mensen helpen met uitzoeken van een geschikte dagactiviteit, werkervaringsplek, arbeidsmatige dagbesteding, (lerend) vrijwilligerswerk, een stage, of betaald werk met begeleiding en ondersteuning.

Lees hier een interview met één van onze participatiecoaches.

Meer informatie

De Participatiecoaches werken in de Duin- en Bollenstreek en in de Leidse regio.
Meer weten over de participatiecoaches? En hoe zij jou kunnen ondersteunen? Of wil je zelf aan de slag als participatiecoach?

Neem contact op met Jeannette Plaizier, coördinator participatie/preventiecoach in de Duin- en Bollenstreek, wanneer je op zoek bent naar een lerend vrijwilligerswerkplek of andere dagactiviteiten, via jeannetteplaizier@lumen-hollandrijnland.nl.

Vacature: Participatiecoach