Online

Gratis webinars & online groepen

De locaties van Lumen zijn nog even dicht, maar online zetten we onze voorlichtingen, cursussen, workshops en gespreksgroepen voort. Iedereen kan meedoen!

Lumen-webinar

Iedere dinsdagmiddag houdt Lumen een openbare online bijeenkomt over een onderwerp dat speelt tijdens de coronacrisis, zoals sociale contacten, structuur of voeding. Na een theoretisch gedeelte, volgt er een gesprek vanuit persoonlijk en ervaringsdeskundig perspectief. Ook is er voldoende ruimte om tips & tricks uit te wisselen en vragen te stellen. Via het online programma Webex kan iedereen aansluiten.
Wanneer: dinsdag van 14.00-16.00 uur
Meer informatie: https://lumen-hollandrijnland.nl/lumen-webinar/

Voorlichtingsavonden Psychische gezondheid

Lumen organiseert samen met GGZ Rivierduinen ieder jaar verschillende voorlichtingsavonden rond psychische gezondheid. Omdat mensen met psychische problemen juist in deze tijd met vragen zitten, worden de voorlichtingen online voortgezet. Onderwerpen die aan bod komen zijn: hooggevoeligheid, borderline, psychose, autisme bij volwassenen en Trauma & PTSS.

Wanneer: Woensdag 29 april, woensdag 6 mei, donderdag 7 mei, maandag 11 mei & maandag 18 mei van 19.30-21.30 uur
Meer informatie: https://lumen-hollandrijnland.nl/voorlichtingsavondenonline/

Ont-moeten op maandag

Onze wekelijkse groep Ont-moeten op maandag is er voor mensen die graag weer aan de slag willen na een periode van tegenslag. Bijvoorbeeld met een nieuwe hobby, vrijwilligerswerk, studie of een betaalde baan. Nu komt de groep wekelijks online samen. De regels zijn hetzelfde als bij de eerdere fysieke bijeenkomsten. De groep wordt begeleid door twee ervaringsdeskundige gespreksleiders.

Wanneer: maandag van 13.00-14.00 uur
Meer informatie: https://lumen-hollandrijnland.nl/ontmoetenopmaandag/

Dagondersteuning

Iedere dag komt een kleine groep ’s ochtends via online videobellen samen voor een korte check-in (hoe gaat het met je?), delen van (dag)doelen, en check-out (met welk gevoel ga je de dag in?). Aan het einde van de middag wordt de dag gezamenlijk geëvalueerd. De leiding is in handen van één van onze clientondersteuners.

Wanneer: dagelijks van 9.00-9.30 uur & 17.00-17.30 uur
Meer informatie: https://lumen-hollandrijnland.nl/dagondersteuning

Structuurgroep

Liever alleen chatten in plaats van videobellen? De Structuurgroep is een zelfhulpgroep gericht op het behouden van structuur. Dit wordt dagelijks gedaan in de gezellige virtuele huiskamer die altijd open is. Hier kan je chatten met anderen tijdens het koffie-uurtje. Ook worden er tips gegeven om gezond te eten en zijn er vaste activiteiten gericht op structuur.

Meer informatie: https://lumen-hollandrijnland.nl/structuurgroep

Bluf-cv

De Bluf-cv is een (online) cursus geschikt voor mensen met psychische klachten die op de drempel staan van participatie naar werk. De cursus wordt gegeven door ervaringsdeskundige participatiecoaches. De Bluf-cv is gericht op maatschappelijk herstel en wordt aangeboden in het kader van arbeidsparticipatie.

Wanneer: woensdag 29 april, woensdag 6 mei, woensdag 13 mei & woensdag 20 mei van 11.00-13.00. Nieuwe cursus: vrijdag 29 mei, vrijdag 5 juni, vrijdag 12 juni & vrijdag 19 juni.
Meer informatie: https://lumen-hollandrijnland.nl/blufcv

 

Bekijk de agenda
Meer Online inspiratie