Leidse Regio

Basiscursus 1: Herstelverhalen

‘Een vogel zingt niet omdat hij een antwoord heeft, maar omdat hij een lied heeft.’ Maya Angelou

In deze cursus proberen we ingrijpende gebeurtenissen uit ons leven of perioden van ziekte en herstel te ordenen en er een samenhangend verhaal van te maken. Wat deden, dachten en voelden wij in een periode van crisis? En hoe kwamen we er weer bovenop? Wat heeft ons herstel bevorderd, en wat juist ondermijnd? Waren er keerpunten? Kunnen we patronen ontdekken? Door woorden te geven aan ontwrichtende gebeurtenissen verleen je betekenis aan wat je is overkomen. Aan het eind van de cursus heb je een verhaal dat je kunt laten lezen aan familie, vrienden of je behandelaar. Ook kun je het als ervaringsdeskundige spreker voordragen, bv. bij gastlessen of voorlichtingen.

Als ervaringsdeskundige is het belangrijk dat je niet alleen inzicht hebt in jouw eigen herstelproces, maar ook kennis hebt van ervaringen van anderen. Ieder herstelproces is tenslotte uniek. Door de uitwisseling met medecursisten bouw je zogenoemde ‘collectieve ervaringskennis’ op. Daarom moet je deze cursus gevolgd hebben voordat je aan de cursus Ervaringsdeskundigheid kunt beginnen.

Voor wie?

Voor iedereen die zijn/haar herstel van ontwrichtende ervaringen al schrijvend wil onderzoeken.

Tijdsinvestering

5 bijeenkomsten van 2,5 uur plus wekelijkse huiswerkopdrachten (ca. 3 uur / week)

Data & Tijden

De volgende cursus start in het voorjaar van 2021, de exacte data zijn nog niet bekend. Wil je meedoen met de volgende cursusronde, geef je via onderstaand formulier op. Zodra de data en tijden van de volgende cursus bekend zijn word je hierover geïnformeerd.

Locatie

Stichting Lumen Holland Rijnland, Hooigracht 12-14

Kosten

10 Euro materiaalkosten + 20 Euro borg

Meer informatie

Stuur een bericht naar basiscursussen@lumen-hollandrijnland.nl

Er zijn geen activiteiten gepland.

Volledige agenda

Meld je aan voor Herstelverhalen Schrijven