Carla

‘Ik houd van het Inloophuis.’

Ik ben Carla, 66 jaar

Ik kom graag in het Inloophuis, al 27 jaar, omdat ik daar lotgenoten en andere aanwezigen kan ontmoeten en het er altijd naar mijn zin heb. Nu kom ik er minder omdat ik vaak moe ben door de chemo voor mijn beenmergkanker. 

Ik heb moeilijke perioden in mijn leven gehad, onder andere: in mijn eerste huwelijk werd ik mishandeld. Mijn tweede man bracht me naar Endegeest en ik werd gedurende negen maanden opgenomen in de Jelgersmakliniek. Ik voelde me daar veilig. Ik werd behandeld voor verschillende psychische problemen, borderline, depressie, psychoses en angststoornissen. En dankzij een goede psychiater heb ik daar goede medicatie voor gekregen.  

In 1997 heb ik het Inloophuis leren kennen dankzij Jerry, die ik op vakantie had ontmoet. We gingen samenwonen en ik ging elke dag met hem mee naar het Inloophuis, waar Jerry’s moeder ongeveer tien jaar vrijwilligster is geweest. Ze is in 2015 overleden.
Wij zijn sinds 06-06-2006 gelukkig getrouwd. 

Door de chemo ben ik vaak moe, en alleen, en dan word ik verdrietig. Gelukkig komen mijn casemanagers eens per maand bij mij; mijn lieve zoon van 41 komt vaak langs, en eet mee evenals onze vrienden van het Inloophuis. Ik voel me veilig als er iemand bij me is, zoals nu bij dit interview. 

Het Inloophuis

Ik zou niet weten wat ik zou moeten als ik het Inloophuis zou moeten missen. Het belangrijkste van het Inloophuis zijn de mensen en de vrijwilligers. Het fijnste is dat je met iedereen kan praten, door het begrip dat we voor elkaar hebben. Er is daar volledige acceptie. Door het Inloophuis heb ik veel vrienden gekregen.
Er zijn ook verdrietige dingen gebeurd. Mijn hartsvriendin Vera is in 2001 in Scheveningen doodgeschoten door haar ex-man. Ik mis haar nog altijd. De vriendschappen in het Inloophuis hebben me veel steun gegeven. 

Mijn activiteiten in en voor het Inloophuis

Als zangeres zit ik in de band Attraction, samen met Jerry (gitaar, mondharmonica, zang), Berend (basgitaar), Ghita (keyboard), Remon (sologitarist en zanger), Ewald (saxofoon en drums) en Tjebbe (drums). We treden 2 à 3 keer per jaar op. De optredens die we het leukste vinden, zijn die in het Inloophuis, waar het altijd lekker druk is. De laatste keer was voor Jerry’s zestigste verjaardag, toen waren er tachtig mensen, we spelen en zingen pop en rock en country. Ik houd van het liedje Calm after the storm, van de Common Linnets. 

Ik heb 21 jaar als vertegenwoordiger van de inlopers in het bestuur gezeten om op te komen voor de belangen van de inlopers, vrijwilligers en diverse coördinatoren. Dat heb ik met heel veel plezier en liefde gedaan. 

Ook heb ik veel bakavonden gedaan: heerlijke broodjes zoals brie.
En als er een vijf- of tienjarig, of meer, jubileum van een vrijwilliger is, zorg ik voor een tegeltje als cadeau.   

Het inloophuis heeft veel meer waarde dan je denkt

Kom naar het Inloophuis. Het is niet raar en je hoeft niet per se psychotisch te zijn om er welkom te zijn. En, het is er altijd gezellig. 

Klik hier voor de andere verhalen