Het Lotgenotencafé maakt dit jaar kans op een Appeltje van Oranje van het Oranje Fonds. Stem op ons tijdens de Stemtiendaagse (11 t/m 20 januari. 

Ieder jaar worden de Appeltjes van Oranje – een initiatief van het Oranje Fonds – uitgereikt aan succesvolle sociale initiatieven die mensen betrekken bij onze samenleving. Dit jaar heeft de prijs het thema Mentale Kracht. De Appeltjes gaan dit jaar naar projecten die ervoor zorgen dat mensen die het mentaal niet gemakkelijk hebben, zich weer goed voelen.

Eén van de kanshebbers op een Appeltje van Oranje is het Lotgenotencafé van Lumen. De prijs wordt jaarlijks op paleis Noordeinde door koningin Máxima uitgereikt en bestaat uit een bronzen appeltje en een geldbedrag van € 15.000,=.

Veilig en laagdrempelig

Het Lotgenotencafé is een veilige plek waar kwetsbare burgers elkaar ontmoeten en werken aan persoonlijk en maatschappelijk herstel. Ervaringsdeskundige vrijwilligers staan voor de bezoekers klaar. De sfeer is gezellig en ongedwongen, maar lastige onderwerpen komen ook aan bod. Daarnaast worden bezoekers aangemoedigd om zich verder bij Lumen te ontwikkelen via onze cursussen of het doen van vrijwilligerswerk.

Bezoeker Lonneke:

Ik mag er mezelf zijn. Ik mag voelen wat ik voel. Ik mag mezelf ontdekken. Ik kan er uitzoeken wat bij me past, wat ik wil, wat ik kan en waar mijn talenten en passies liggen. Ik leer er regie te nemen over mijn eigen leven, over mijn eigen behandeling.

 

Stem op het Lotgenotencafé!

Vind jij dat het Lotgenotencafé deze mooie prijs verdient? Stem dan tijdens de Stemtiendaagse (11 t/m 20 januari) op ons project! En deel het met je vrienden!

Stem op het Lotgenotencafé

 

Het aantal stemmen dat de kanshebbers krijgen, bepaalt mede wie er doordringen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Tijdens de Landelijke Online Finaledag op donderdag 28 januari wordt bekend welke tien projecten doorgaan naar de laatste ronde. Uiteindelijk kiest een jury de drie winnende projecten voor een Appeltje van Oranje.

Meer info