Duin- en Bollenstreek

Opgenomen op de Werkvloer

Project Opgenomen op de Werkvloer zet werknemers met psychische klachten en aandoeningen in de schijnwerpers. Het doel is om vooroordelen weg te nemen en ervoor te zorgen dat meer mensen een betaalde baan krijgen. We zijn actief in de Duin- en Bollenstreek.

 

Opgenomen op de Werkvloer

Met de oproep “Gezocht: geschikte werkgever – die ziet wat ik kan!” willen we ieder  persoonlijk aanspreken en zorgen voor meer begrip van en kennis over mensen met een psychische aandoening op de werkvloer. 

Positieve beeldvorming, kennis en begeleiding

Er zijn helaas veel aannames over mensen met een psychische aandoening. Zo is het een misverstand dat mensen met een psychische aandoening alleen eenvoudig werk kunnen doen of minder competent zijn. Door deze aannames is het lastiger voor mensen met psychische klachten om een voor hen zinvolle baan te vinden. Ook ondervinden zij vooroordelen op de werkvloer. Terwijl deelnemen aan het arbeidsproces juist het herstel en het zelfvertrouwen bevordert.

Positieve beeldvorming, meer kennis en goede begeleiding maken het mogelijk dat meer mensen met een psychische aandoening aan de slag kunnen.

Potentie van mensen met psychische klachten en aandoeningen benadrukken

Het project Opgenomen op de Werkvloer duurt 2 jaar. Het project richt zich op werkgevers, klantmanagers, re-integratieconsulenten, burgers, leerlingen van het voortgezet onderwijs en mensen met psychische aandoeningen in de regio Duin- en Bollenstreek.

Met een concreet pakket aan activiteiten wil Opgenomen op de Werkvloer de potentie van mensen met psychische klachten en aandoeningen benadrukken en de arbeidsparticipatie bevorderen. Ervaringsdeskundigen uit de doelgroep gaan zelf voorlichting geven. Deze campagne zoekt verder aansluiting bij al bestaande initiatieven die de arbeidsparticipatie van deze doelgroep bevorderen.

Samenwerking met andere organisaties

De campagne Opgenomen op de Werkvloer is een samenwerking van gemeenten Noordwijk, Katwijk, Teylingen, Lisse en Hillegom, Stichting Lumen Holland Rijnland, Servicepunt Werk Duin- en Bollenstreek en Samen Sterk zonder Stigma.

Opgenomen op de Werkvloer
Meer informatie