Leidse Regio

Themagroep Herstellenderwijs

Ervaring delen is kennis vermenigvuldigen

In deze lotgenotengroep gaan we in op uiteenlopende onderwerpen waarmee je te maken kunt krijgen wanneer je herstellende bent van psychische problemen, een verslaving, dak- en thuisloosheid of andere ontwrichtende gebeurtenissen. Samen bepalen we het (hoofd)thema van de komende maand dat we in de weken daarna verder uitdiepen. De groep wordt begeleid door ervaringsdeskundige gespreksleiders. Je kunt op ieder moment aanhaken, aanmelden is niet nodig. Deze groep is ook bedoeld voor (beginnende) ervaringsdeskundigen die hun kennis van universele herstelthema’s willen uitbreiden.

Thema november 2019:
Is de inspiratie en levenslust bij jou ook ver te zoeken tijdens de donkere dagen voor de kerst? Deze maand onderzoeken we de vraag wat we nodig hebben voor ons dagelijkse mentale onderhoud. We stoffen onze gereedschapskoffer voor psychische zelfzorg eens flink af. Welke activiteiten, mensen en/of plaatsen leveren echt energie, ontspanning en plezier op? Hoe komt het dat we deze dingen dan toch dreigen te verwaarlozen op momenten dat het minder goed met ons gaat? We wisselen de komende weken niet alleen ervaringen, tips & tricks uit, maar kijken ook hoe we onze bevindingen levend kunnen houden, bijvoorbeeld in de vorm van een mindmap, visionboard of onze persoonlijke mentale schijf van vijf – of misschien heb jij wel een ander creatief idee?

 

Informatie

Voor wie?

Voor iedereen die te maken heeft (gehad) met psychische of psychosociale problemen, of een verslaving. Voor alle (aspirant)ervaringsdeskundigen die hun gezamenlijke ervaringskennis willen vergroten.

Tijdsinvestering

Wekelijks op donderdag van 11.00 tot 12.30 uur

Locatie

Inloophuis Psychiatrie, Hooigracht 12-14 Leiden

Informatie

Katrien van Meel katrienvanmeel@lumen-hollandrijnland.nl
(best bereikbaar via email of whatsapp)

Kosten

Gratis

Vragen?