Vacature directeur Stichting Lumen Holland Rijnland

(start 1 januari 2020, 24 uur per week)

Stichting Lumen Holland Rijnland zet zich in om mensen met psychische en psychosociale problematiek een veilige plek voor ontmoeting te bieden en ze te ondersteunen in hun persoonlijk en maatschappelijk herstel. Daarnaast bieden we partners in de regio Holland Rijnland, zoals gemeenten, beleidsondersteuning en belangenbehartiging. Dit doen wij vanuit het perspectief van ervaringsdeskundigheid.

We krijgen vanuit een groeiend aantal gemeenten opdrachten om onze doelgroep te ondersteunen en zien onze omvang en reikwijdte dan ook groter worden. Oorspronkelijk actief in Leiden is Lumen in toenemende mate ook actief in gemeenten in de Rijnstreek en de Duin- en Bollenstreek. Gedacht wordt aan regiovorming binnen de organisatie.
Lumen is een dynamische en groeiende organisatie. Intern zijn we nog volop in ontwikkeling na een fusie van 3 stichtingen en tegelijkertijd zijn we extern onze contacten en activiteiten aan het uitbreiden. Het is aan de nieuwe directeur om samen met het bestuur Lumen in die interne en externe dynamiek vorm te geven. Daarbij moet de directeur enerzijds voortdurend oog hebben voor de ontwikkeling van vrijwilligers en medewerkers (zij zijn onze drijvende krachten), maar ook het netwerk extern onderhouden en verder ontwikkelen (dat is de -financiële- kurk waarop wij drijven).
Het bestuur verwacht dat de balans tussen aandacht voor interne en externe dynamiek in de komende jaren zal gaan verschuiven van intern naar extern. Daarom vullen we de directeursfunctie nu voor 2 jaar in, met mogelijkheden voor verlenging.

Ben jij die unieke directeur die bij onze organisatie past?

Dan zien wij jouw motivatie en CV graag per mail vóór 26 augustus 2019 tegemoet aan Roos van Gelderen (voorzitter bestuur Lumen) roosvangelderen@gmail.com.

Voor vragen over de inhoud van deze functie en de sollicitatieprocedure, bel gerust met  Roos van Gelderen (06-53362680) of Rald Schalkwijk (06-83605741).

Download hier de volledige vacature