Duin- en BollenstreekLeidse RegioRijnstreek

Overige cursussen

Ben je op zoek naar frisse inspiratie voor jouw eigen herstel? Dan is één van onze nieuwe cursussen wellicht iets voor jou!

Lekker in m’n vel

Lekker in je vel zitten, dat wil iedereen wel. Maar zeker als je last hebt van een psychische aandoening, is dat niet altijd eenvoudig. Daarom gaat binnenkort de herstelcursus Lekker in m’n vel van start bij Lumen.

Als je meedoet aan Lekker in m’n vel krijg je een houten kistje. Dit kistje wordt jouw ‘gereedschapskoffer voor een goed gevoel’. Je gaat het versieren en vullen met dingen die je kunnen helpen om je goed te voelen. Maar je gaat ook het kistje ook vullen met tools voor als het niet goed met je gaat. De eerste bijeenkomsten gaan voornamelijk over het vullen van je gereedschapskistje en de laatste bijeenkomsten gaan over het in praktijk brengen van je tools. Je gaat ook op andere manieren creatief aan de slag en wisselt ervaringen en tips uit met je medecursisten. Aan het eind van de cursus heb je geleerd wat je zelf kunt doen om je beter te voelen.

De cursus start op 20 april, bestaat uit 5 bijeenkomsten en zal om de week op donderdagochtend worden verzorgd door Valerie en Fien. Er is plek voor 8 deelnemers en er zijn geen kosten aan verbonden.

Wil je graag zicht krijgen op jouw eigen gereedschap voor een goed gevoel? Of heb je eerder Zicht op Herstel gevolgd en is het zicht op jouw kracht- en hulpbronnen een beetje weggezakt? Meld je dan snel aan voor deze cursus via froukelampe@lumen-hollandrijnland.nl

Vermeld in de mail je naam, woonplaats en telefoonnummer.

Nog even in het kort

Wat: cursus Lekker in m’n vel

Voor wie: iedereen die wil werken aan zijn of haar herstel. Aanmelden verplicht.

Wanneer: 20 april, 4 en 18 mei, 1 en 15 juni

Hoe laat: 10:00 uur tot 12:00 uur

Waar: Lumen, Hooigracht 12-14 Leiden, beneden in het Inloophuis achter

Cursus Mindfulness

Mindfulness betekent je volledig bewust zijn van de huidige ervaring, in het hier en nu en zonder oordelen. Het helpt je het heden intenser te beleven en je aandacht te richten op dingen die op dat moment gebeuren. In plaats van in gedachten te zijn en bijvoorbeeld te piekeren, heb je meer aandacht voor waar je echt mee bezig bent in het moment.

Onderzoek laat zien dat Mindfulness onder meer helpt bij stress, angst, spanningen, slaapproblemen en depressieve klachten. Maar ook als je geen specifieke klachten hebt kan het een positieve invloed op je leven hebben.

In deze cursus leert trainer Simon je de basisprincipes van Mindfulness en hoe je deze kunt toepassen in je dagelijkse leven.

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten en zal wekelijks op de vrijdagmiddag worden verzorgd. Er is plek voor 6 deelnemers en er zijn geen kosten aan verbonden. LET OP: voorwaarde voor deelname aan deze cursus is dat je Zicht op Herstel hebt afgerond.


Even voorstellen:

Hallo, mijn naam is Simon. Ik ben ruim 2 jaar vrijwilliger bij Lumen als begeleider van de cursus Zicht op Herstel. Daarnaast heb ik in Amsterdam een opleiding tot Mindfulness trainer afgerond en ben ik hockeytrainer en coach op Alecto in Leiderdorp.

Mij heeft mindfulness enorm geholpen. Het heeft me geleerd dat alle emoties gedachtes of pijn niet voor altijd hetzelfde blijven. Alles komt en gaat. Het gaf me de kracht om bij een moeilijke emotie/pijn/gedachte te blijven zonder hier helemaal in op te gaan of eraan onder door te gaan. Door ook in moeilijke situaties in het hier en nu te blijven, geniet ik veel meer van het leven. En heb ik veel inzichten en tools geleerd om mijn eigen keuzes te maken en zo goed voor mezelf te zorgen. Ik ben dan ook heel blij dat ik deze cursus nu kan aanbieden bij Lumen!


Benieuwd wat Mindfulness voor jou zou kunnen betekenen in je herstel? Meld je dan snel aan via simonbertels@lumen-hollandrijnland.nl

Vermeld in de mail je naam, woonplaats en telefoonnummer. Simon neemt contact met je op voor een persoonlijk kennismakingsgesprek.

Nog even in het kort:

Wat: Mindfulness training

Voor wie: iedereen die de cursus Zicht op Herstel heeft afgerond en interesse heeft in Mindfulness. Aanmelden verplicht.

Wanneer: 28 april, 5, 12, 19, 26 mei, 2, 9 en 16 juni

Hoe laat: vrijdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur

Waar: Lumen, Hooigracht 12-14 Leiden, Voorlichtingsruimte op de 1e etage