Lumen blijft veilig open voor de meest kwetsbare mensen voor wie anders eenzaamheid of terugval dreigt. Om dit bezoek mogelijk te houden, volgen we strikt de huidige coronamaatregelen.

Mensen met psychische en psychosociale problemen laten we niet in de steek. Daarom zetten we onze ontmoetingsactiviteiten voort op de locaties in Alphen aan den Rijn, Leiden en Oegstgeest. Uiteraard in een veilige omgeving. Onze maatregelen zijn in overeenstemming met de richtlijnen van het RIVM.

Plek voor ontmoeting

De maatregelen tegen het coronavirus hebben impact op kwetsbare burgers. Gevoelens van eenzaamheid en onzekerheid nemen toe. Er is grote behoefte aan sociaal contact.

Daarom blijft – met inachtneming van de coronamaatregelen –  Lumen open voor:

Andere werkzaamheden op afstand

Het voortzetten van bovenstaande ontmoetingsactiviteiten heeft gevolgen voor onze andere werkzaamheden. Zo zullen alle individuele afspraken uitsluitend via (beeld)bellen of in de buitenlucht plaatsvinden en niet op één van de fysieke locaties.

Ook zijn al onze trainingen voor (kandidaat)vrijwilligers omgezet naar online (inclusief de masterclasses). Deelnemers worden daarvan door hun cursusleider op de hoogte gebracht . Verder werken alle medewerkers en vrijwilligers vanuit huis en zijn ze uitsluitend via telefoon en e-mail bereikbaar.

Zo zorgen we er samen voor dat er beperkt aantal mensen tegelijkertijd aanwezig is en beperken we het aantal contactmomenten.

Lees hier alle corona-maatregelen

Meer info