Leiden werkt aan een toegankelijke stad, waarin iedereen mee kan doen. Met of zonder beperking. Tijdens de nationale ‘Week van de Toegankelijkheid 2019’ (vanaf maandag 7 oktober) vinden er ook in Leiden diverse activiteiten plaats. Hierbij staan de belemmeringen die mensen in het dagelijkse leven kunnen ervaren, centraal.

Waar lopen inwoners tegenaan op het werk, tijdens hun studie, op straat of in hun woonsituatie? Hoe kunnen we de stad toegankelijker maken voor iedereen en wat is hiervoor nodig? Ervaar het zelf tijdens de Week van de Toegankelijkheid.

Programma
Op maandag 7 oktober om 15.00 uur wordt in het Prentenkabinet het kookboek ‘Sijtje op Recept’ (van Hof van Sijthoff) gepresenteerd. ‘Plaatjes vullen Gaatjes’ zorgt voor gezellige muziek en Theatergroep Domino vult de dansvloer.

Op woensdag  9 oktober van 10.00 – 12.00 kun je bij Stichting Lumen tijdens een ‘Meet and greet’ in gesprek met drie ervaringsdeskundigen. Hoor van deze Leidenaren wat het voor ze betekent om met een handicap in deze stad te wonen. Locatie: Hooigracht 12-14 in de voorlichtingsruimte.

Op zaterdag 12 oktober vindt in de Breestraat een fietsactie plaats. Tijdens deze actie wordt aandacht gevraagd voor de vele fietsen die hier op de stoep worden geparkeerd, waardoor er niet alleen lastige maar vaak ook gevaarlijke situaties kunnen ontstaan voor mensen met een handicap.