De nieuwe coronamaatregelen van het kabinet betekenen voor Lumen dat er weer activiteiten op onze locaties mogen plaatsvinden. Vanaf donderdag 19 november is Lumen weer open voor ontmoeting. Welkom!

De afgelopen periode (5-18 november) moesten we tijdelijk al onze ontmoetingsactiviteiten tijdelijk stopzetten. Maar ook deze weken hielden we contact met de meest kwetsbare mensen. 

Plek voor ontmoeting

De maatregelen tegen het coronavirus hebben impact op kwetsbare burgers. Gevoelens van eenzaamheid en onzekerheid nemen toe. Er is grote behoefte aan sociaal contact.

Daarom blijft – met inachtneming van de coronamaatregelen –  Lumen open voor:

Andere werkzaamheden op afstand

Het voortzetten van bovenstaande ontmoetingsactiviteiten heeft gevolgen voor onze andere werkzaamheden. Zo zullen alle individuele afspraken bij voorkeur via (beeld)bellen of in de buitenlucht plaatsvinden.
Onze cliëntondersteuners zijn goed te bereiken via telefoon of e-mail. Meer informatie

Ook zijn al onze trainingen voor (kandidaat)vrijwilligers omgezet naar online (inclusief de masterclasses). Deelnemers worden daarvan door hun cursusleider op de hoogte gebracht . Verder werken alle medewerkers en vrijwilligers vanuit huis en zijn ze uitsluitend via telefoon en e-mail bereikbaar.

Het Respijthuis in Alphen aan den Rijn blijft – in overleg met de gemeente – geopend. Dit doen we in een veilige omgeving en geheel volgens de richtlijnen van het RIVM. Het dragen van een mondkapje is verplicht in de gemeenschappelijke ruimtes. Meer informatie

Zo zorgen we er samen voor dat er beperkt aantal mensen tegelijkertijd aanwezig is en beperken we het aantal contactmomenten.

Lees hier alle corona-maatregelen

We houden nog even vol, voor onszelf en de ander! Alleen samen kunnen we het coronavirus onder controle krijgen

 

 

Meer info