Leidse Regio

Lumen Summerschool

Ben je vrijwilliger, wil je je kennis en vaardigheden vergroten, en je collega’s beter leren kennen? Doe mee met de jaarlijkse Lumen Summerschool!

In de zomer van 2019 hebben we speciaal voor onze vrijwilligers de eerste Lumen Summerschool georganiseerd. Gedurende vier opeenvolgende dagen waren er acht verschillende workshops te volgen rondom herstel en ervaringsdeskundigheid, verzorgd door medewerkers en vrijwilligers. De thema’s van de workshops waren relevant voor het vrijwilligerswerk, maar ook voor ieders persoonlijke leven. Tussen de middag genoten we van een luxe lunch aan lange tafels in onze binnentuin. Onder het genot van een hapje en een drankje werd de Summerschool feestelijk afgesloten met de uitreiking van een certificaat.

De thema’s van de workshops van de Lumen Summerschool 2019 vind je hieronder. Volgend jaar meedoen? Houd dan de website en onze facebook pagina in de gaten.

>>> Grenzen
Leer hoe je op het werk of privé op een gezonde en assertieve wijze je grenzen kunt aanvoelen en –geven zonder de ander voor het hoofd te stoten. 

>>> Stoppen of doorgaan?​
Je bent net lekker bezig met vrijwilligerswerk, hobby’s of cursussen – dan loop je tegen je problematiek aan. Hoe ga je daar mee om? Stop je of ga je door? Hoe vindt je de balans?

>>> Zelf aan het roer​
‘Iemand in zijn kracht zetten’ – iedereen heeft het erover. Maar hoe doe je dat precies? En hoe zit het met onze eigen empowerment?

>>> Ken je eigen kracht​
Soms worden we zo opgeslokt door onze problemen of klachten dat vergeten dat we ook nog sterke en gezonde kanten hebben. Die gaan we vandaag afstoffen!

>>> Schrijf & herstel!​
Ervaar in deze workshop het helende effect van schrijven! Aan de hand van korte inspiratie oefeningen zoeken we woorden voor ons herstel proces. Ervaring met schrijven niet nodig!

>>> Gatekeeper​
Als vrijwilliger kom je soms mensen tegen die zo wanhopig zijn dat je vreest dat zij zich iets aan doen. Je krijgt praktische handvatten om het moeilijke onderwerp suïcide bespreekbaar te maken.

>>> Elevator pitch​
Maak je eigen ‘pitch’: zet jezelf krachtig en (ultra)kort neer tijdens netwerkbijeenkomsten, voorlichtingen, voorstelrondjes, sollicitatie- gesprekken of een date.

>>> Zelfinzicht > actie!​
Past je vrijwilligerswerk nog bij je, of is het tijd voor verandering? Samen onderzoeken we wat energie geeft en waar je kracht ligt, en maken we een doelenplan.